Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend ve znamení dopravních nehod

RYCHNOVSKO - Auta na střeše i v příkopech. 

Další srpnový víkend na Rychnovsku byl ve znamení havárií. Při střetech naštěstí nedošlo k fatálním zraněním.

Nadýchal 2, 34 promile
Policisté Obvodního oddělení Dobruška zastavili v neděli 01:15 řidiče vozu zn. Volkswagen Golf, jedoucího z Českého Meziříčí směrem na Opočno. Při běžné silniční kontrole u něj dechovou zkouškou naměřili 2,34 promile alkoholu v dechu. Sedmadvacetiletému muži z Trutnova policisté další jízdu zakázali a na místě mu odebrali řidičský průkaz. Nyní je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Auto auto obrátil na střechu
V neděli 17. srpna 2014 v 10:45 vyjížděli dopravní policisté k havárii na silnici č. I/14. Dvacetiletý řidič vozu zn. Renault Megane Scenic  jedoucí od Záměle na křižovatce s místní komunikací při odbočování vpravo k Vamberku s největší pravděpodobnostní nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem  a s autem dostal smyk. Ten nezvládl, vyletěl vlevo mimo komunikaci a s autem se převrátil na střechu. Při havárii byl lehce zraněn řidič a jeho šestnáctiletá  spolujezdkyně. Oba záchranáři převezli do rychnovské nemocnice. Policisté u řidiče dechovou zkouškou alkohol vyloučili. Škoda této havárie byla vyčíslena na 40.000,- Kč.

Zaparkoval v plotě a pak zmizel
V sobotu 16.08.2014 okolo 15:00 řídil dosud nezjištěný řidič auto zn. Opel Vectra  po rychnovské místní komunikaci v místní části Dubinka. Při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde přední částí auta narazil do plotu. Doposud neznámý řidič poté z místa dopravní nehody utekl. Škoda této havárie je vyčíslena na 7. 000 korun. Příčina a míra zavinění jsou v šetření policistů.

Nebezpečný náklad
V pátek 15. srpna 2014 v 13:10  jel  řidič vozu zn. Škoda Octavia s přívěsem Velorexport silnici č. I/11 od Kostelce nad Orlicí k Doudlebám nad Orlicí. Při jízdě po rovném úseku se mu při mírném zpomalování rozhoupal kačírkem plně naložený připojený přívěs, který se zřejmě při mírném přibrždění řidičem uvedl do smyku spolu se zadní částí auta. V důsledku smyku auto přejelo do protisměru, vlevo mimo silnici, kde narazilo do betonové propusti. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, kterého záchranáři transportovali do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Ke zranění jiných osob nedošlo. Celková škoda je vyčíslena na 81.000 korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Policisté na místě dechovou zkouškou alkohol u řidiče vyloučili.

por. Mgr. Alena Kacálková
18. srpna 2014


 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

17.8. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

16.8. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

16.8. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

15.8. Doudleby n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

15.8. Doudleby n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

15.8. Doudleby n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

17.8. Vamberk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem