Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zákaz, nezákaz, řídí dál

RYCHNOVSKO - A ještě opilý. 

Alkohol při řízení není pro některé řidiče žádným problémem. O víkendu se o tom přesvědčili i policisté z Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí.

K havárii cyklisty vyjížděli v pátek v podvečer dopravní policisté. Cyklista na jízdním kole zn. Fort jedoucí od Číčové směrem na Čermnou nad Orlicí na rovné a přehledné silnici nezvládl řízení  a s bicyklem havaroval. V bezvědomí na silnici ho našel projíždějící řidič, který přivolal pomoc. Záchranáři čtyřicetiletého muže z Čermné převezli do nemocnice. Policisté u cyklisty dechovou zkouškou naměřili 2,01 promile alkoholu v dechu.

Další pirát silnic, ignorující opakující se zákazy řízení motorových vozidel, uvízl opět v policejní síti. Hlídka Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí zastavila řidiče vozu zn. Renault Megane v Borohrádku v pátek v 09:50. Dechovou zkouškou mu  naměřila 2,92 promile alkoholu v dechu. Devětatřicetiletý místní muž nevlastní řidičské oprávnění a rozsudky Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou mu byl již třikrát vysloven zákaz řízení motorových vozidel všeho druhu na 8 let, na jeden rok a šest měsíců a na čtyři roky. V pátek mu policisté sdělili další podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
29. června 2015

 

vytisknout  e-mailem