Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zimní počasí potrápilo řidiče

RYCHNOVSKO - Auta ve smyku zastavovaly stromy a sloupy.  

Náledí a sníh na silnicích zkomplikovaly jízdu některým řidičům. Někteří z nich museli absolvovat lékařské ošetření v nemocnicích.

K první sobotní dopravní nehodě vyjížděli policisté  z rychnovské Skupiny dopravních nehod v 08:15. Řidič vozu zn. Mazda 6 jedoucí od Hlásky směrem na Zdobnici s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a v levotočivé zatáčce dostal na ujetém sněhu smyk. Ten nezvládl a s autem přejel vpravo mimo komunikaci, kde boční částí narazil do stromu. Ke zranění osob při nárazu naštěstí nedošlo, alkohol u řidiče policisté dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie byla vyčíslena na 250.000 korun.


Před polednem vyjížděla dopravní hlídka do dalšího zimního střediska – do Bartošovic v Orlických horách. Řidič autobusu zn. Karosa projíždějící obcí na křižovatce s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a při odbočování vpravo dostal na náledí smyk. Ten nezvládl a s busem přejel vlevo mimo komunikaci, kde předkem narazil do turistické značky a sloupu s elektrickým vedením. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, alkohol policisté dechovou zkouškou u řidiče vyloučili. Škoda této havárie byla vyčíslena na 24.000 korun.


K havárii se zraněním vyjížděli sloužící policisté ve 14:00. Řidička vozu zn. Volkswagen Polo jedoucí od Kounova směrem na Bačetín na křižovatce při odbočování vpravo s největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky  a s autem dostala smyk. Ten nezvládla a s autem přejela vlevo mimo komunikaci, kde přední částí narazila do směrového sloupku a stromu. Záchranáři pětašedesátiletou řidičku převezli do rychnovské nemocnice k ošetření. Alkohol u ní dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie byla vyčíslena na 53.000 korun.
 

V neděli dopoledne vyjížděla dopravní hlídka k nehodě k Českému Meziříčí. Řidič vozu zn. Citroën C3 jedoucí od Královy Lhoty směrem na České Meziříčí v levotočivé zatáčce s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a s autem dostal smyk. Ten nezvládl, přejel do protisměru, kde pravým bokem auta narazil do protijedoucího auta zn. Škoda Octavia. Při střetu byl zraněn řidič oktavie se spolujezdkyní. Oba záchranáři sanitkou převezli do královéhradecké Fakultní nemocnice. Dvouletou holčičku z citroënu převezli záchranáři do rychnovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Alkohol u obou řidičů policisté dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 110.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
2. února 2015


 

vytisknout  e-mailem