Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dušičkový víkend na silnicích

ŠUMPERSKO - Během uplynulého víkendu vyjeli policisté k sedmi dopravním nehodám. Lehce se při nich zranili dva lidé. Žádný z řidičů nebyl ovlivněn alkoholem. 

K první havárii, při které se lehce zranila spolujezdkyně, došlo v sobotu 2. listopadu krátce před druhou hodinou odpoledne na silnici I/44, v úseku mezi Zvolí a Libivou. Pravděpodobně v důsledku nepřiměřené rychlosti dostal 40letý řidič na mokré vozovce s vozem Peugeot 206 smyk. Následně vjel vpravo do travnatého příkopu, kde levým bokem vozu narazil do kmene stromu.

Nepřiměřená rychlost jízdy stála s největší pravděpodobností také za havárií osobního vozidla, ke které došlo v sobotu před pátou hodinou odpoledne mezi Kopřivnou a Hanušovicemi. Zranil se při ní 63letý řidič, který taktéž vyjel vpravo mimo silnici. V tomto případě jízda skončila čelním nárazem do stromu.

V sobotu 2. listopadu o půl osmé ráno na silnici mezi Úsovem a Policí ztratila kontrolu nad řízením 54letá řidička. Poté, co se s vozem Škoda Citigo dostala v levotočivé zatáčce na mokré vozovce do smyku, skončila v korytě tamějšího potoka. Havárie se naštěstí obešla bez zranění.

Štěstí v neštěstí měl také senior, který v neděli 3. listopadu před druhou hodinou odpoledne havaroval na silnici I/11, v úseku mezi Olšany a Kláštercem. Také v tomto případě dostal řidič při průjezdu ostrou pravotočivou zatáčkou na mokré vozovce smyk. Poté, co se vozidlo stalo neovladatelným, vyjel řidič vpravo do travnatého svahu. Po nárazu se vozidlo přetočilo na levý bok.

Víkendové silniční kontroly odhalily také muže, který neměl za volantem co pohledávat. Při řízení Škody Octavie jej přistihli v neděli odpoledne zábřežští policisté. Kdyby 29letý mladík respektoval rozhodnutí Městského úřadu Mohelnice, řídil by nejdříve koncem října příštího roku. Nyní je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za jehož spáchání mu podle trestního zákoníku hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
4. listopadu 2019

Odkazy do noveho okna

havárie Olšany

havárie Olšany 

Detailní náhled

havárie mezi Úsovem a Policí

havárie mezi Úsovem a Policí 

Detailní náhled

havárie v Kopřivné

havárie v Kopřivné 

Detailní náhled

Havárie mezi Zvolí a Libivou

Havárie mezi Zvolí a Libivou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem