Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kdo je vidět, vyhrává!

ŠUMPERSKO - Policisté rozdávali reflexní prvky přímo v terénu. 

S příchodem sychravého podzimního období věnují policisté na Šumpersku zvýšenou pozornost viditelnosti chodců i cyklistů, a to nejen v rámci běžného výkonu služby, ale také při plánovaných dopravně preventivních akcích.

Při dopravně preventivní akci konané v úterý 8. října 2019 v ranních hodinách policisté dopravního inspektorátu společně s preventistkou zjišťovali, zda chodci dodržují svou povinnost a jsou při pohybu mimo obec za snížené viditelnosti (soumraku, svítání a noční doby) vybaveni reflexními prvky. Dále se policisté zaměřili také na řádné osvětlení cyklistů.

Cílem opatření bylo chodcům i cyklistům připomenout základy bezpečnosti při pohybu na pozemních komunikacích a eliminovat dopravní nehodovost s jejich účastí. Pro zvýšení bezpečnosti si chodci i cyklisté během kontroly od policistů převzali reflexní pásky a další obdobné dárky s reflexními prvky.

V preventivních akcích obdobného charakteru budou policisté pokračovat i v nadcházejícím období. Nevybavení chodci a cyklisté, kteří svým liknavým přístupem ohrozí bezpečnost silničního provozu, musí počítat také s uložením pokuty. Během uplynulého měsíce řešili policisté na Šumpersku přes dvě desítky těchto přestupků.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
10. října 2019

Odkazy do noveho okna

preventivní akce

preventivní akce 

Detailní náhled

preventivní akce

preventivní akce 

Detailní náhled

preventivní akce

preventivní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem