Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní akce

Nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu dohlížel i policejní vrtulník 

Denně slýcháme o agresivních a velmi nebezpečných řidičích, kteří nedodržují pravidla silničního provozu a od spáchání přestupku je neodradí  bodový systém ani vysoké pokuty. Svým chováním tak  bezesporu ohrožují ostatní účastníky silničního provozu a přispívají ke kolizním situacím, jejichž následky jsou mnohdy tragické. Na tento stav se snaží  Policie ČR reagovat  zvýšeným počtem silničních kontrol a dopravních akcí. Jedna z posledních se uskutečnila ve čtvrtek 3. února dopoledne na silnici č. I/35 ve směru od Hořic na Úlibice. Do akce se zapojily čtyři motorizované hlídky a vrtulník Letecké služby Policie ČR, který uvedený úsek monitoroval.

Policisté se zaměřili zejména na dodržování pravidel silničního provozu, správné předjíždění,  používání zádržných systémů a bezpečnostních pásů, dále kontrolovali technický stav vozidel, osvětlení apod.

Během čtyř hodin muži zákona zkontrolovali 41 vozidel a přitom zjistili 21 dopravních přestupků. V blokovém řízení  uložili pokuty za 10.100 korun. Ve třech případech zaznamenali překročení rychlosti jízdy, ve dvou pak nesprávné předjíždějí. Další přestupci nebyli za jízdy připoutáni a v několika případech zjistili muži zákona nevyhovující technický stav vozidel. Na druhou stranu potěšující je, že ani jeden z kontrolovaných řidičů neusedl za volant pod vlivem alkoholu.

čtěte také: Dopravní akce a další zajímavosti (Policie ČR Královéhradeckého kraje)
nprap. Hana Klečalová
4. 2. 2011

vytisknout  e-mailem