Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě vážné dopravní nehody

Na místě zasahoval vrtulník 

V pondělí dopoledne došlo během necelé hodiny na Trutnovsku nedaleko od sebe ke dvěma vážnějším dopravním nehodám.
Dvacet minut před desátou došlo v katastru obce Dolní Kalná k dopravní nehodě, při které měl řidič vozidla Škoda s přívěsem při projíždění pravotočivé zatáčky vjet do protisměru, kde se střetl s právě projíždějícím renaultem. Po střetu zůstal řidič škodovky zaklíněn ve vozidle. Vyproštění provedli za pomoci speciální vyprošťovací techniky zasahující hasiči. Následně byl zraněný muž transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Ke zranění dalších osob naštěstí nedošlo. Při uvedené nehodě byla škoda vyčíslena na 90 tisíc korun.
 Patnáct minut po desáté došlo na silnici první třídy mezi obcemi Chotěvice a Dolní Olešnice k čelnímu střetu vozidla značky Fiat s vozidlem značky Ford. K dopravní nehodě mělo dle dosud provedeného šetření dopravních policistů dojít tak, že řidič fiatu nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal smyk. V protisměru se čelně střetl s  protijedoucím fordem. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění ženy, které seděla ve vozidle Fiat. Zraněná byla vozidlem lékařské služby převezena na ošetření do nemocnice v Trutnově. Hmotná škoda byla na poškozených automobilech vyčíslena na částku převyšující 100 tisíc korun.
Na místech uvedených dopravních nehod byl na nejméně dvě hodiny zcela či částečně omezen provoz. Policejní hlídky na místech havárií po celou dobu řídily provoz a řidičům dopravních prostředků radily, jak se neprůjezdným místům nejlépe vyhnout. Na obou místech byl provoz znovu obnoven krátce po poledni.

nprap. Udo Ertner
10. 11. 2009
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem