Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody

Těžké zranění chodkyně 

Těžké a lehké zranění v Trutnově
V dopoledních hodinách 12. 2. 2010 vyjeli dopravní policisté k nehodě v ulici Na Struze v Trutnově. Na místě zjistili, že devatenáctiletý řidič vozidla Renault Megane zřejmě neumožnil bezpečné přejití manželského páru na vyznačeném přechodu pro chodce, čímž došlo ke střetu levé přední části vozidla se ženou a mužem. Oba zranění byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. Žena utrpěla těžké zranění, muž byl zraněn lehce. Požití alkoholických nápojů bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou. Míra zavinění a okolnosti jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Alkohol k vozidlu nepatří
Požívání alkoholických nápojů před jízdou se nevyplatilo jednatřicetiletému cizinci. Po posilnění alkoholem způsobil v sobotu 13. 2. 2010 po jedné hodině ranní v katastru obce Pilníkov dopravní nehodu. S vozidlem VW Passat zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a na zasněžené vozovce dostal smyk. Vyjel vlevo do protisměru, kde narazil přední částí do protijedoucího vozidla značky Fiat. V důsledku nehody došlo k lehkým zraněním obou řidičů a dalších spolujezdců z fiatu. Všichni byli převezeni na ošetření do Oblastní nemocnice v Trutnově. Viník nehody nadýchal ve dvou případech hodnoty 0,75 a 0,72 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. U druhého řidiče byla zkouška na alkohol negativní. Hmotné škody na vozidle jsou odhadnuty na 160 tisíc korun. Věc je nadále v šetření dopravních policistů.

Poškození zaparkovaného automobilu
Dopravním policistům v neděli 14. 2. 2010 krátce před polednem oznámil jednapadesátiletý muž poškození vozidla. Neznámý řidič s nezjištěným automobilem při jízdě v ulici Maxima Gorkého v Trutnově se pravděpodobně dostatečně nevyhnul zaparkovanému autu značky VW Transportér a bočně do něj narazil. Bez nahlášení z místa nehody odjel. Škoda na vozidle je vyčíslena na částku 10 tisíc korun. Policie po řidiči a jeho vozidle pátrá a žádá případné svědky této události o poskytnutí informací na bezplatnou linku 158.
nprap. Věra Krejčová
15. 2. 2010
 

Odkazy do noveho okna

VW Passat

VW Passat 

Detailní náhled

VW Passat

VW Passat 

Detailní náhled

VW Transportér

VW Transportér 

Detailní náhled

VW Transportér

VW Transportér 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem