Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KRAJ: V hledáčku byly železniční přejezdy - VIDEA z kontrol. 

V pátek 4.11. v ranních a odpoledních hodinách byla na území Královéhradeckého kraje vyhlášena dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu chování chodců a způsobu jízdy řidičů motorových i nemotorových vozidel na železničních přejezdech.
Policisté během šesti hodin zkontrolovali 498 vozidel z nichž se 96 dopustilo přestupku. Nejčastějším zjištěným prohřeškem bylo překročení povolené rychlosti - 24, jetí na červenou - 19, nevyhovující technický stav vozidla - 13 a nepoužití bezpečnostníchni pásů - 6.
Chodci a cyklisté se dopustili 8 přestupků, které se týkaly převážně přecházení na červenou, kdy byli nedočkaví a nepočkali do úplného ukončení výstražného zařízení.

Řidiče, kteří projedou na červený signál, policisté oznámí na příslušný správní orgán, kde jim hrozí postih 1 až 6 měsíců zákaz řízení a pokuta 2.500 až 5.000 korun. Chodci jsou pokutování přímo policisty na místě blokovou pokutou od 100 korun do 2 tisíc korun a cyklisté od 100 do 2,5 tisíce.

Poslední tragédie na přejezdu.

Statistická data: Od ledna do září se stalo na železničních přejezdech 20 dopravních nehod, při kterých zemřeli 3 lidé, 1 se těžce zranil a 3 lehce.  V roce 2015 se stalo 34 dopravních nehod, 2 osoby byly usmrceny, 1 osoba byla těžce zraněna a 9 lehce.

por. Iva Kormošová
8.11.2016, 9.15

 

vytisknout  e-mailem