Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola myslivců na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Policisté nezjistili žádné pochybení! 

Kontrola myslivcůKontrola myslivců
Policisté v současné době dohlížejí na bezpečný průběh honů, které jsou v tomto ročním období v plném proudu.
V sobotu 26. listopadu 2016 vyrazili policisté z Odboru služby pro střelivo a bezpečnostní materiál do Pekla na Trutnovsku, aby zde zkontrolovali členy zdejšího mysliveckého sdružení.

Policisté zkontrolovali příznivce myslivosti před samotným zahájením honu. Muži zákona myslivcům zkontrolovali jak samotné zbraně, tak i průkazy k nim přidělené. U každé flinty musí totiž souhlasit typ a výrobní číslo. Dále se policisté zaměřili na zbrojní průkazy a v neposlední řadě samozřejmě došlo u myslivců ke kontrole na zjištění alkoholu před samotným začátkem honu.

Kontrola myslivcůKontrola myslivců
V případě jakéhokoliv pochybení policisté protiprávní jednání mohou vyřešit na místě uložením blokové pokuty nebo zjištěný přestupek po zadokumentování předávají k dalšímu opatření správnímu orgánu městského úřadu s rozšířenou působností.

Ve většině případech by se jednalo o podezření ze spáchání přestupku na úseku všeobecné vnitřní správy, kdy se v jednom z odstavců hovoří o porušení povinnosti nebo nedodržení zákazu na úseku zbraní a střeliva. Dále může lovec porušit ustanovení zákona číslo 119/2002 o zbraních a střelivu.

Na sobotním honu trutnovští policisté nezjistili žádné porušení zákonných norem ze strany přátel myslivosti a hon tedy mohl začít!

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
28. 11. 2016, 9:00

Odkazy do noveho okna

Kontrola myslivců

Kontrola myslivců 

Detailní náhled

Kontrola myslivců

Kontrola myslivců 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem