Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Případ okradeného seniora z Kryblice objasněn! 

V pondělí 10. října 2016 trutnovští kriminalisté zadrželi tři muže, proti kterým policejní komisař zahájil trestní stíhání za přečiny podvod, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, porušování domovní svobody a krádež spáchanou ve spolupachatelství.

Na jednoho z nich dokonce kriminalisté k rukám státního zástupce v úterý zaslali podnět na návrh vzetí do vazby. Je totiž podezřelý, že se od května letošního roku dosud dopustil celkem v devíti případech protiprávního jednání.
Nejprve odcizil z Alšovy ulice v Trutnově Haki lešení a hliníkový žebřík v hodnotě 11 tisíc korun. Dále ve dvou případech vylákal od poškozených pod různými záminkami finanční prostředky a pracovní nářadí v hodnotě necelých 40 tisíc korun.
V dalším případě krádeže pak sehrál obviněný roli dárce, který donesl dvaadevadesátiletému muži finanční příspěvek pro církev! Okradl ho pak o osmdesát tisíc korun.
Kromě jiného ve čtyřech případech tento sedmadvacetiletý muž řídil vozidlo Mazda, ačkoliv mu byl Městským úřadem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Dvojice zadržených mužů ve věku 37 a 35 let je podezřelá z trestné činnosti a to v sedmi případech. Protiprávního jednání se dopustili v Trutnově, na Dolcích u Trutnova, v Královci a v Bernarticích a to ještě společně se sedmatřicetiletým mužem, který byl také obviněn.  „Společnými silami“ se zejména zaměřili na pískovcový materiál a stavební vybavení. Svým jednáním způsobili škodu přesahující 130 tisíc korun. Oba muže kriminalisté v úterý propustili ze zadržení a všichni tři budou stíháni na svobodě.

Soudce Okresní soud v Trutnově ve středu rozhodl o tom, že sedmadvacetiletý muž bude stíhán vazebně.
Nutno zdůraznit, že obviněný muž byl již v minulosti devětkrát trestán za majetkovou trestnou činnost a protiprávního jednání se dopustil i přesto, že je ve zkušební době podmíněného trestu.

Související článek: http://www.policie.cz/clanek/okradl-seniora-z-kryblice.aspx

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
12. 10. 2016, 11:00

vytisknout  e-mailem