Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Vyskočil z jedoucího vozidla.  

Vrchlabští policisté nad ránem ve středu 27. dubna 2016 zadrželi šestadvacetiletého muže v kradeném vozidle Škoda Felicia. Policejní komisař ho ještě ten den obvinil ve čtyřech případech z přečinů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policisté mu kladou za vinu, že koncem dubna vnikl do dvou neuzamčených vozidel v Jilemnici. V jednom z vozidel nalezl i klíč v zapalování, nastartoval a odjel. Během jízdy však kradené vozidlo poškodil a poté ho odstavil v lese nedaleko Horní Branné.

Dále je podezřelý ze stejného protiprávního jednání i ve Vrchlabí. Tam si měl vytipovat nezajištěné vozidlo Audi Q7. Majiteli z něho odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební karty. Ty využil k platbě na jedné čerpací stanici a zřejmě ve třech případech se pokusil o výběr peněz z bankomatu.

Posledním jeho činem byla krádež Škody Felicie z Dělnické ulice ve Vrchlabí, ke které došlo v pondělí večer. Svůj „lup“ si užíval do chvíle, kdy se ho rozhodli zkontrolovat vrchlabští policisté ve středu nad ránem. Šestadvacetiletý řidič nereagoval výzev policistů k zastavení vozidla, začal ujíždět a nakonec z jedoucího vozidla vyskočil. To se zastavilo až o panelový dům. Muži zákona ho hned dopadli a zadrželi.

Kriminalisté k rukám státního zástupce včera zaslali podnět na návrh vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově v pátek 29. dubna 2016 rozhodl o tom, že bude stíhán vazebně. V případě odsouzení již trestanému muži hrozí tři roky ve vězení.  

video:pronásledování vozidlaPCR.mpg

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
29. 4. 2016, 13:20

vytisknout  e-mailem