Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skončil ve vazební věznici!

TRUTNOVSKO - Kradené vozidlo z Německa skončilo v rukou trutnovských policistů! 

Trutnovští policisté v pondělí 21. března 2016 odpoledne zadrželi šestadvacetiletého cizince v kradeném vozidle Audi A4 v obci Žacléř. Stejný den s ním policejní komisař zahájil trestní stíhání z přečinu podílnictví.

Mladíkovi klademe za vinu, že v pondělí po předchozí dohodě převzal v Německu kradené vozidlo Audi A4, které měl za úkol převést do Polska. Navigace nastavená v Audině ho do cíle hnala přes Trutnov.  Měl však tu smůlu, že si ho po 600 kilometrech pro něho jistě adrenalinové cesty na Polské ulici v Trutnově všimla policejní hlídka.

Policisté zahlédli dva vozy značky Audi na jedné místní čerpací stanici. Bíla Audi měla německé registrační značky a Audi černá, značky polské. Tuto skutečnost si chtěli policisté prověřit. Zfetovanému řidiči černého vozidla však zřejmě „ruply nervy“ a začal ujíždět směrem na Polsko. Začala honička, která zvedla ze židlí všechny hlídky, které v pondělí sloužily. Cizinec ujížděl vesnicemi rychlostí i přes135 kilometrů v hodině, policisté za ním.

Černá Audi v Žacléři zřejmě z neznalosti prostředí odbočila k jedné místní firmě. Zde svým rychlým příjezdem na sebe řidič upozornil. Všiml si ho místní občan, který když uslyšel policejní majáky, dal si jedna a jedna do hromady! Zavolal na linku 158.  Řidič zaparkoval, vzal si z auta batoh a dal se na útěk. Díky této pomoci byl zanedlouho ve křoví vypátrán.

V tu dobu již další trutnovská hlídka nedaleko hraničního přechodu hledala druhé vozidlo bílé barvy. Zhruba kilometr před hraničním přechodem v Královci si ho všimli před kamionem. Vyrazili za ním, Audi však sešlápla plyn a za okamžik byla na polské straně.

Policisté ihned informovali operačního důstojníka o přeshraničním pronásledování. Ten neváhal a okamžitě se spojil s polskými policisty, kteří vyrazili na pomoc.

Díky perfektní vzájemné Česko – Polské spolupráci byl nakonec i řidič druhého vozidla zadržen polskou stranou na jejich území.

 Kriminalisté k rukám státního zástupce v úterý 202. března 2016 zaslali podmět na návrh vzetí „gaunera“ do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově ve středu 23. března 2016 rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až pět let ve vězení.

Pronásledování vozidla Audi A4: kralovec.avi

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
23. 3. 2016, 14:11

vytisknout  e-mailem