Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Policisté měli v celku napilno! 

Trutnovští policisté od soboty pátrají po zloději, který z dřevěného přístřešku stojícího u domu na Bojišti v Trutnově odcizil motorovou pilu Oleo-Mac a sekeru Fiskars. Šestašedesátiletý majitel vyčíslil škodu přesahující 5 tisíc korun.
Případ řešíme pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody.

V sobotu krátce před půl desátou večer policisté vyjížděli do Tiché ulice v Trutnově, kde nedaleko dětského hřiště ležela opilá šestapadesátiletá žena, která nebyla schopna sedět ani stát na vlastních nohou, nadýchala totiž 3,45 promile alkoholu v dechu!
Na dotaz zda je v pořádku, policistům stále opakovala:“ Jsem prý blázen jen!“ Jelikož se chovala i agresivně, byla zajištěna a převezena k lékařskému ošetření do nemocnice. Lékařka, která opilou ženu prohlédla, konstatovala, že je schopná převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Tam byla následně policisty eskortována.
Je podezřelá z přestupku proti veřejnému pořádku.

Policisté ze Svobody nad Úpou od pátku pátrají po pachateli, který přes noc odcizil pneumatiky z vozidla Mercedez-Benz, které měl majitel zaparkované na parkovišti, Horní Promenáda v Jánských Lázních. Vozidlo po krádeži zůstalo odstavené na předních špalcích a majitel vyčíslil škodu necelých 90 tisíc korun.
Případ řešíme pro přečin krádež, za který hrozí pachateli až pět let vězení.

Vrchlabští policisté v pátek ráno ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání osmatřicetiletému řidiči, který řídil vozidlo Peugeot 206 z Pardubic do Vrchlabí.
Nejprve se bez vědomí majitelky tohoto vozu zmocnil za účelem projížďky do Špindlerova Mlýna, kam ovšem nedojel. Byl totiž hlídkou kontrolován na Valteřické ulici ve Vrchlabí. Za volant usedl i přes to, že má soudem uloženy dva zákazy řízení motorových vozidel až do roku 2022! Navíc řídil opilý, nadýchal 0,89 promile alkoholu v dechu.

Pod vlivem marihuany řídil třiačtyřicetiletý muž vozidlo Volkswagen Caddy tento víkend ve Špindlerově Mlýně. K užití drogy se policistům doznal, ale výzvu k lékařskému ošetření odmítl. Přišel tak o řidičský průkaz a zasahující policisté mu zakázali další jízdu.
Ve správním řízení mu hrozí pokuta do výše 50 tisíc korun.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
3. 10. 2016, 10:40

vytisknout  e-mailem