Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Komplikace v dopravě

TRUTNOVSKO - Využívejte záchytná parkoviště! 

V souvislosti s otevřením Stezky v korunách stromů minulou neděli jsme zaznamenali dopravní problémy v okolí Hoffmanových Bud, Černého Dolu a v Jánských Lázních.

Z těchto důvodů apelujeme na návštěvníky našich hor, aby při návštěvě této nové atrakce využívali zejména centrální parkoviště číslo 1 u lanové dráhy v Janských Lázních. Z tohoto parkoviště je turisticky po zelené barvě vyznačen pěší, cca. 10 – 15 min. trvající přístup k nástupu na stezku. Alternativně lze z tohoto parkoviště použít svozový autobus vyjíždějící každých 10 min.
Dále jsou k dispozici parkoviště u Hoffmanových Bud, u Lesního domu a také v Černém Dole. Ze všech uvedených parkovišť je pro návštěvníky rovněž připravena autobusová přeprava k nástupu na Stezku v korunách stromů. Pro hromadné autobusové zájezdy využijte parkoviště u KRPY ve Svobodě nad Úpou. I odtud je pro cestu na Hoffmanovy boudy možné využít linkovou autobusovou dopravu.
Kapacita všech parkovišť je cca 1000 míst.

Trutnovská policie žádá všechny řidiče, aby dbali pokynů policistů a řídili se dopravním značením. Na celém území města Janské Lázně je zřízena zóna zákazu stání mimo vyznačená parkoviště. V žádném případě neparkujte svá vozidla na okraji komunikací a zejména omezte na nezbytnou míru chůzi po silnici II/297, tedy páteřní komunikaci s nejhustším provozem.

por. Pižlová Šárka, DiS.
4. 7. 2017, 12:30

vytisknout  e-mailem