Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilci za volant nepatří!

TRUTNOVSKO - Jeden nadýchal 1,66 a druhý 2,43 promile alkoholu v dechu.  

 

Opilci za volantemOpilci za volantem

Policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově v pátek večer vyjížděli k dopravní nehodě osobního vozidla Citroen C 5, ke které došlo mezi obcemi Chotěvice a Čermná.

 

K dopravní nehodě došlo dle dosud zjištěných skutečností tak, že šestačtyřicetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy při průjezdu levotočivé zatáčky a vjel vpravo mimo komunikaci. Tam narazil do náletových dřevin.
Provedená dechová zkouška na alkohol u řidiče ukázala pozitivní hodnotu 1,66 promile alkoholu v dechu. Lustrací dopravní policisté zjistili, že řidič má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel na 96 měsíců, tedy až do konce roku 2018.  Kontrolou vozidla vyšlo dále najevo, že má neplatnou technickou prohlídku.

Druhý případ opilého řidiče dokumentovali dopravní policisté hned druhý den krátce před obědem u jednoho obchodního domu na Horské ulici v Trutnově. Dvaapadesátiletý řidič při odbočování vpravo přejel se svým vozidlem Renault do protisměru, kde narazil do přijíždějícího Subaru. Při nehodě nedošlo ke zranění zúčastněných osob. Řidič vozidla Renault nadýchal 2,43 promile alkoholu v dechu a na místě přišel o řidičský průkaz.

Opilci za volantemOpilci za volantem

Vzniklá škoda byla předběžně odhadnuta na 11 tisíc korun.
Oba případy v současné době šetří dopravní policisté.

 

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
13. 2. 2017, 12:25

 

vytisknout  e-mailem