Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silvestrovské ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Oslavy proběhly bez vážných incidentů!  

Poměrně klidného Silvestra a Nový rok 2017 zažili policisté Územního odboru v Trutnově. Policisté nevyjížděli k žádné vážné dopravní nehodě ani neřešili závažnou trestnou činnost. Přijatá oznámení se týkala jako každoročně zejména přestupků proti majetku, proti občanskému soužití a evidovali jsme ve větší míře vloupání do objektů.

Na Nový rok policisté ve Svobodě nad Úpou přijali oznámení týkající se krádeže snowboardového vybavení z vozidla Toyota Hilux. Z výpovědi poškozených vyšlo najevo, že své zimní vybavení měli uložené v zadní části vozidla, které zaparkovali před místním penzionem, kde byli ubytovaní. Když se však rozhodli odjet domů, zjistili, že vůz je poškozený a dále že z kufru vše zmizelo.
Škodu všichni tři poškození vyčíslili celkem na necelých 20 tisíc korun.
Případ šetří místní policisté pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který hrozí pachateli dvouletý pobyt za mřížemi.

Vozidlo Ford si vyhlédl dosud neznámý nenechavec na parkovišti ve Spáleném Mlýně v průběhu Silvestrovského odpoledne. Odnesl si z něho dva páry krátkých lyží tzv. Bigfoot, lyžařské boty, dva páry sjezdových lyží a hokejové vybavení.  Svým jednáním způsobil škodu na poškození vozidla 20 tisíc korun a škodu na odcizených věcech 50 tisíc korun.
I tento případ šetříme pro podezření z krádeže.

V pátek 30. prosince 2016 policisté z Pece pod Sněžkou vyjížděli do jednoho penzionu ve Velké Úpě, kde došlo ke krádeži šperků. Lapka zde ze zajištěného pokoje odcizil finanční hotovost necelých 5 tisíc korun, cenné dámské a pánské hodinky a šperky, čímž způsobil poškozeným škodu 70 tisíc korun. Toto jednání jsme zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody, za který hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.  

V pátek dopoledne na linku 158 oznámil muž z Černého Dolu krádež neregistrované tmavě zelené čtyřkolky Suzuki Kingward 700 z uzamčené kůlny stojící u jeho domu. Přivolaní policisté po příjezdu na místo dále šetřením zjistili, že mimo jiné přišel i o stříbrno-černé horské kolo Merida. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 60 tisíc korun.
Vrchlabští policisté intenzivně pátrají po zloději a případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který hrozí až pět let vězení.

Sklepní kóji v suterénu domu na Pražské ulici ve Vrchlabí si vyhlédl lapka, který do ní násilím vnikl a odcizil z ní bílé horské jízdní kolo Focus Whistler. Poškozená vyčíslila škodu přesahující 10 tisíc korun a případ šetří policisté Obvodního oddělení ve Vrchlabí.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
2. ledna 2017, 12:30

vytisknout  e-mailem