Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté kontrolovali chatové oblasti

TRUTNOVSKO – Prevence je důležitá. 

Kontrola chatKaždoročně policisté z Územního odboru Trutnov provádí preventivní kontroly rekreačních objektů a ani na začátku letošního roku tomu není jinak. Tentokrát se na ně zaměřili i v souvislosti s novým projektem na ochranu majetku s názvem „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“.

Cílem zmíněného projektu je informovat veřejnost o nových trendech vloupání do obydlí. Představuje tak souhrn preventivních opatření při ochraně bytů, domů a rekreačních objektů proti vloupání. V širokém měřítku má informovat veřejnost o veškerých možnostech a způsobech zabezpečení prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů. Hlavním nástrojem projektu je mobilního aplikace „Zabezpečte se“ se základními informacemi a návody pro zabezpečení majetku. Tato je volně dostupná v App Store či Google Play.  Kontrola chat
Více o projektu naleznete
ZDE
.

V zimním období, kdy chatové oblasti zejí prázdnotou, se policisté vydávají na kontroly i se svými čtyřnohými parťáky. Během poslední takové (21. 2.) nezjistili žádný narušený objekt. V letošním roce jsme řešili pouze jeden případ vloupání do zahradní chatky, kdy policisté zadrželi pachatele přímo uvnitř. (Odkaz na tiskovou zprávu zde). V roce 2018 jsme přijali oznámení o třiadvaceti vloupání do těchto rekreačních objektů, přičemž v sedmnácti případech byli pachatelé dopadeni.

Policisté budou v kontrolách pokračovat i do budoucna. Dále radí, aby si lidé zabezpečovali svůj majetek, třeba i za pomocí mobilní aplikace, nenechávali v objektech cenné věci a v případě, že se stanete objetí vloupání, nevstupujte na místo činu do příjezdu policejní hlídky.

nprap. Lukáš Vincenc
22. února 2019, 13:59

Odkazy do noveho okna

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem