Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant opravdu nepatří

TRUTNOVSKO - Slušným řidičům patří velké poděkování. 

Řídím, piju nealkoŘídím, piju nealko
Ve středu 23. července 2014 se v Trutnově konala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která byla široké veřejnosti představena pod názvem „Řídím, piju nealko“. Uvedená akce byla zejména zaměřena na kontrolu řidičů motorových vozidel, zdali před nebo během jízdy nepožili alkoholický nápoj.
Uvedené akce se zúčastnila hlídka dopravních policistů a policista z oddělení tisku a prevence. Na místě dopravních kontrol byl navíc přítomen pracovník společnosti BESIP a promotér samotné akce, kteří společně zodpovědným řidičům předávali dárky. Dopravní policisté každého ze zastavených řidičů řádně zkontrolovali a poté jej vyzvali k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu. Každý z řidičů, který uvedenou zkouškou prošel s výsledkem 0,00 promile, na místě od zástupce sladoven a pivovarů obdržel nealkoholické pivo, testr na zjištění alkoholu v dechu a od zástupce společnosti BESIP několik dalších praktických upomínkových předmětů. Hlavním úkolem této akce bylo působení na řidiče, aby neusedali za volanty svých vozidel pod vlivem alkoholického nápoje.
Uvedená akce se v Trutnově konala od 9:00 – 11:00 na odstavné ploše na Bojišti. Během uvedených dvou hodin hlídka dopravních policistů zastavila ke kontrole necelé tři desítky řidičů motorových vozidel. Řidiči byli příjemně překvapeni, když byli za slušné a zodpovědné jednání za volantem dopravního prostředku odměněni shora uvedenými dary.
Jedna ze zastavených řidiček, aniž by musela, vystoupila ze svého automobilu a všem zúčastněným za uvedenou akci poděkovala. Příjemně překvapená žena policistům sdělila, že za svou řidičskou praxi krom nějaké té menší pokuty od policistů „na silnici“ ještě nikdy nic nedostala. Po několika minutovém rozhovoru žena usedla za volant a se spokojeným výrazem z místa kontroly odjela.
Policie České republiky by tímto chtěla všem řidičům, kteří se na silnicích chovají zodpovědně, ohleduplně a slušně, poděkovat. Uvedená akce Řídím, piju nealko, měla být těm několika zastaveným řidičům poděkováním za jejich slušnost a zodpovědnost.  
por. Bc. Udo Ertner
23. 7. 2014 ve 13:00 

vytisknout  e-mailem