Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jízdní kola terčem zlodějů

TRUTNOVSKO - V případě jakéhokoli podezření ihned volejte linku 158. 

Královédvorští policisté v úterý 11. 3. 2014 vyjížděli do ulice Elišky Krásnohorské, kde dosud neznámý zloděj z volně přístupné kolárny jednoho z místních domů odcizil dvě jízdní kola.
Přivolaní policisté ohledáním místa činu a následně provedeným šetřením zjistili, že „nezvaný host“ z místnosti odcizil pánské horské jízdní kolo značky OLPRAN a dámské trekové kolo značky APACHE. Majitelé bicyklů vyčíslili škodu na necelých 13 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Ke krádežím jízdních kol často dochází v případech násilných vniknutí do sklepů či jiných částí obytných domů. V těchto případech bychom chtěli všechny občany požádat, aby v případě, že by ze sklepů či chodeb svých domů zaslechli jakékoli zvuky připomínající páčení, nechť ihned telefonují na linku 158. Stejně by se měli nájemníci domů zachovat, pokud na chodbách či v suterénech svých obydlí zahlédnou zcela cizí osobu, která svým chováním vzbuzuje jakékoli podezření. Policejní hlídka je po takovémto oznámení na místě během několika minut, což může přispět k brzkému odhalení pachatele jakékoli majetkové trestné činnosti.  
Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizených bicyklech intenzivně pátrají.
por. Bc. Udo Ertner
12. 3. 2014 v 9:20

vytisknout  e-mailem