Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže věcí z vozidel

TRUTNOVSKO - Nedávejte zlodějům šanci. 

Pozor na penízePozor na peníze
V pondělí ráno 28. 7. 2014 se na policisty z Trutnova obrátil s žádostí o pomoc sedmatřicetiletý muž, který se měl stát obětí dosud neznámého zloděje. Službu konající policista z výpovědi poškozeného zjistil, že strávil noc v zaparkovaném osobním motorovém vozidle, které stálo na jedné z volně přístupných parkovacích ploch v Trutnově na ulici Prokopa Holého. V době spánku měl dosud neznámý lapka vniknout do neuzamčeného vozu, ze kterého odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a mobilní telefon značky SAMSUNG. Okradený muž vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun.
Další případ krádeže, ke které nemuselo dojít, oznámila v pondělí 28. 7. 2014 třicetiletá žena policistům z Hostinného. Oznamovatelka uvedla, že jí dosud neznámý pachatel před deseti dny z nezajištěného automobilu, který stál na volně přístupném místě před jedním z domů v obci Chotěvice, odcizil finanční hotovost. Z provedeného šetření vyplynulo, že bankovky zmizely z volně odložené portmonky, která ležela mezi sedačkami. V tomto případě oběť krádeže vyčíslila škodu na 5 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavcům shodně trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky po zlodějích intenzivně pátrá. Trutnovští policisté tímto opětovně žádají všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor.
por. Bc. Udo Ertner
29. 7. 2014 ve 12:20

vytisknout  e-mailem