Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátrání po pohřešovaných osobách

TRUTNOVSKO - Do akcí se zapojilo na tři desítky policistů 

Několik minut po půlnoci z pátku na sobotu 18. 5. 2013 se na královédvorské policisty obrátila s žádostí o pomoc čtyřiačtyřicetiletá žena, která službukonajícímu policistovi oznámila pohřešování svého o tři roky staršího manžela. Ihned po tomto oznámení vyjela do obce, odkud bezradná žena telefonovala, policejní hlídka z místního obvodního oddělení. Několik dalších okamžiků trvalo zalarmování policejních hlídek z celého Územního odboru Policie České republiky v Trutnově, které směrem do Dvora Králové nad Labem rovněž ihned vyrazily. Do pátrací akce bylo rovněž nasazeno několik psovodů. Z provedeného šetření a výslechu oznamovatelky muži zákona zjistili, že pohřešovaný má již delší dobu zdravotní problémy. Z místa trvalého pobytu měl odejít v pátek odpoledne 17. 5. 2013 neznámo kam. Po několika hodinách, kdy se z nezjištěných důvodů nevrátil domů, požádala oznamovatelka o pomoc Policii České republiky.
Přítomné policejní hlídky začaly propátrávat nejbližší okolí posledního výskytu pohřešovaného. Pátrání se poté rozšířilo do okolních obcí. Jedna z policejních hlídek při průjezdu obcí Dubenec krátce před pátou hodinou ranní pohřešovaného muže, který zřejmě ztratil orientaci, vypátrala. Z důvodu zhoršeného zdravotního stavu, podchlazení a celkového vyčerpání předali policisté pohřešovaného pána přivolaným zdravotníkům, kteří muže transportovali do nemocničního zařízení.
 
Druhou pohřešovanou osobu hledali v sobotu navečer 18. 5. 2013 rovněž policisté z Úpice. Na místní policisty se obrátila s žádostí o pomoc pracovnice domova důchodců z Tmavého Dolu. Zdravotní sestra policistům oznámila, že v odpoledních hodinách odešla z ústavu sedmasedmdesátiletá žena, která se bez udání důvodů do podvečerních hodin nevrátila zpět. Muži zákona začali po babičce, která se pohybovala o francouzských holích, intenzivně pátrat. Místním policistům při pátrání výrazně pomohla informace od právě projíždějícího motocyklisty, který policejní hlídce oznámil pohyb pohřešované ženy necelý kilometr od domova důchodců. Nezraněnou, mírně unavenou babičku policisté poté převezli zpět do místa, odkud se v odpoledních hodinách na výlet vydala. Nezraněnou seniorku policisté předali personálu zařízení.
Za výborně odvedenou práci a profesionální přístup patří všem zúčastněným policistů velké poděkování.
por. Bc. Udo Ertner
20. 5. 2013 v 15:25

vytisknout  e-mailem