Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Porcinkule v Hostinném

TRUTNOVSKO - Krkonošský cyklomaraton 2014. 

Letošní letní prázdniny se přehouply do své druhé poloviny, a tak jako každý rok, i letos, jsou měsíce červenec a srpen na Trutnovsku spojeny s různými kulturními a sportovními akcemi. Jednou z takových akcí jsou letní lidové slavnosti v Hostinném, které většina občanů zná spíše pod názvem Porcinkule.
Datum této akce letos připadl na víkend od pátku 1. 8. do neděle 3. 8. 2014. Policie České republiky v Trutnově se již tradičně u příležitosti konání Porcinkule zaměřila na zvýšený dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu a na dodržování veřejného pořádku v místě konání akce a v jeho blízkém okolí. Do několikadenní bezpečnostní akce bylo nasazeno několik policejních hlídek, kterým navíc vypomáhali policisté trutnovského a královéhradeckého dopravního inspektorátu a policejní psovodi. V souvislosti s konáním Porcinkule policisté místního obvodního oddělení zadokumentovali několik přestupkům v dopravě, zejména potom alkohol za volantem a přestupky proti občanskému soužití a majetku. Jediným trestným činem, který byl v průběhu víkendu v Hostinném zaprotokolován v souvislosti s konáním shora uvedené kulturní akce, je maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil řidič osobního motorového vozidla poté, co mu bylo Okresním soudem v Jičíně řízení zakázáno.
V sobotu 2. 8. 2014 se v Trutnově konala i další, tentokrát sportovní akce. Jednalo se o první ročník cyklistického závodu Krakonošův cyklomaraton 2014, jehož start i cíl byly v centru Trutnova. Závodníci se na trať dlouhou 130 kilometrů s převýšením 2 218 metrů vydali tedy z Trutnova přes Peklo, Hrádeček, Mladé Buky a Žacléř až na hraniční přechod v Královci, kde území České republiky peloton opustil. Závodníci poté projeli část polského pohraničí a na území našeho státu se vrátili na Pomezních Boudách. V souvislosti s průjezdem Polskou republikou došlo k využití společných Česko – polských policejních hlídek. Poté účastníci cyklomaratonu pokračovali do Pece pod Sněžkou, kde je čekalo intenzivní stoupání k Pražské boudě, odkud sjížděli do Dolního Dvora, odkud se přes Lánov, Hrádeček a Peklo opět vrátili do místa, kde závod začal.
Bezpečnost závodníků, ale i ostatních účastníků silničního provozu zajišťovalo několik policejních hlídek, které dohlížely na bezpečnost a plynulost silničního provozu na rizikových místech. Jednalo se zejména o křižovatky a kruhové objezdy. Při uvedeném opatření policejním hlídkám se zajišťováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu pomáhali i strážníci Městské policie Trutnov. Během uvedeného závodu nedošlo k žádnému vážnějšímu narušení pravidel silničního provozu. 
por. Bc. Udo Ertner
4. 8. 2014 v 15:00

vytisknout  e-mailem