Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Porušil, co se dalo

TRUTNOVSKO - Mladý neřidič skončil v nemocnici. 

DN Žďár DN Žďár
Ve středu ráno 30. 7. 2014 vyjížděli policisté trutnovského dopravního inspektorátu do Horního Žďáru, kde došlo k vážné dopravní nehodě. Po příjezdu na místo policejní hlídka zjistila, že řidič osobního motorového vozidla ŠKODA Felicia s největší pravděpodobností nezvládl řízení, při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel mimo komunikaci, kde narazil do žulového patníku. Po uvedeném nárazu se automobil převrátil na pravý bok a nekontrolovatelně „doklouzal“ až do kovového svodidla. Při uvedené havárii došlo k těžkému zranění řidiče, který byl letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové.
Dechová zkouška, které se řidič na místě podrobil, prokázala 1, 44 promile v jeho dechu. Ohledáním dopravního prostředku policisté zjistili, že mladík nebyl v době havárie připoután bezpečnostním pásem. Z dalšího šetření vyplynulo, že šestadvacetiletý výtečník, který v době nehody seděl za volantem dopravního prostředku, není držitelem řidičského oprávnění a navíc má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Posledním z prohřešků, který policisté zjistili, je ta skutečnost, že nezodpovědný účastník silničního provozu užil k jízdě vozidlo bez svolení jeho majitele. Hmotná škoda, ke které v souvislosti s uvedenou havárií došlo, byla vyčíslena na 18 tisíc korun.
Zraněný muž je důvodně podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci, za které může soud v případě vyslovení pravomocného rozsudku uložit trest odnětí svobody až na tři roky.
por. Bc. Udo Ertner
31. 7. 2014 ve 13:20
Odkazy do noveho okna

Žďár 1.

Žďár 1. 

Detailní náhled

Žďár 2.

Žďár 2. 

Detailní náhled

Žďár 3.

Žďár 3. 

Detailní náhled

Žďár 4.

Žďár 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem