Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na internetové podvodníky

TRUTNOVSKO - Ne každý je poctivým obchodníkem 

V úterý odpoledne 16. 4. 2013 se na trutnovské policisty obrátila s žádostí o pomoc jednačtyřicetiletá žena z Trutnova, která se s největší pravděpodobností stala obětí dosud neznámého podvodníka. Službu konající policista z výpovědi oznamovatelky zjistil, že si v první dekádě měsíce března letošního roku přes jeden z internetových portálů objednala zcela nový notebook, za který ještě před doručením zásilky převodem zaplatila finanční hotovost ve výši necelých 7 tisíc korun. Oznamovatelka po odeslání finanční hotovosti do dnešního dne objednaný počítač neobdržela. Následně provedeným šetřením muži zákona zjistili, že neznámá osoba, která měla obchod zajistit, v současné době nekomunikuje a je nedostupná.
Uvedené protiprávní jednání trutnovští policisté zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za který může být soudem v případě prokázání viny uložit trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto upozorňuje všechny zájemce o koupi jakéhokoli zboží za „výhodnou“ cenu, aby zvážili, od jakého prodejce sortiment kupují. Velmi nízká cena nabízených produktů, které jsou u konkurenčních obchodů znatelně dražší, by měla být pro zájemce přinejmenším podezřelá. Dávejte vždy přednost prověřeným prodejcům, kteří poskytují určitý standard. Koupi zboží si vždy řádně promyslete, čímž můžete minimalizovat rizika, které sebou internetový obchod přináší. 
por. Bc. Udo Ertner
17. 4. 2013 ve 14:50

vytisknout  e-mailem