Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne!

TRUTNOVSKO - Projekt odstartoval u Mládežnické školy v Trutnově. 

Trutnovští policisté budou jako již tradičně v těchto dnech dohlížet společně se strážníky Městské policie na bezpečnost a plynulost silničního provozu u škol. Chceme tak pomoci dětem zvládnout bezpečný návrat do škol po prázdninách. Dopravně preventivní akce s názvem „ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE“ bude probíhat v blízkosti přechodů pro chodce.
 
ZebraZebra
Projekt, který je zaměřený na chodce, odstartoval v úterý 1. září 2015 v celém Královéhradeckém kraji a bude pokračovat do konce tohoto týdne. Cílem tohoto projektu je preventivně působit na chodce při přecházení vozovky a dále na odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce. Hlavním partnerem akce „Zebra“je Zdravotní pojišťovna  Ministerstva vnitra, jejichž pracovnice byla uvedené akci rovněž přítomna.
Největší radost měli oslovení chodci z úkolníčků s obrázkem Zebry, reflexních prvků a jiných drobných předmětů, které od policistů a pracovnice Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra dostávali jako malý dárek. Ohlas na tuto akci byl ze strany rodičů i dětí pozitivní.
 
A co zebra radí?
  1. Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho!
  2. Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi!
  3. Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce!
  4. Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
2. 9. 2015, 9:55

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem