Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Upadl na schodech do bezvědomí a přišel o peníze

ÚO Bruntál - vyhýbal se nástupu do vězení a příležitost dělá zloděje 

 
Příležitost dělá zloděje
Někteří řidiči i přes pravidelná upozornění nadále podceňují možná rizika plynoucí z ponechání osobních věci viditelně a bez dohledu v uzamčených vozidlech. Svým jednáním tak dávají příležitost pachatelům trestné činnosti.
O tomto se přesvědčil i 62letý řidič v obci Jiříkov - části Sovinec v úterý 31.1. 2012. Krátce po 15:00 hodině odstavil a uzamkl své vozidlo AUDI na parkovišti. Neznámý pachatel využil příležitosti a po rozbití skleněné výplně u zadních dveří si následně ze zadního sedadla odnesl černou cestovní tašku, ve které měl majitel uloženou peněženku s finanční hotovostí přes 2 tisíce Kč, osobní doklady a platební karty bez PIN kódů. Celkově však pachatel způsobil majiteli škodu ve výši okolo 10 tisíc Kč ( z toho škoda poškozením vozidla činí okolo 8 tisíc Kč ).  
 
Vyhýbal se vězení
Dne 31.1.2012 byl v dopoledních hodinách v obci Valšov při silniční kontrole zastaven a kontrolován 54letý řidič vozidla VW Golf. Následně bylo zjištěno, že muž měl na základě rozsudku povinnost nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody do věznice a to nejpozději do 4.1. 2012, což neučinil. Na základě těchto skutečností jsme mu ještě tentýž den sdělili podezření z přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázaní. Následně byl eskortován do věznice. 
 
Upadl na schodech a přišel o peníze
Poslední lednový den přišel oznámil rýmařovským policistům 56letý muž, že ho někdo dne 25.1.2012 okradl. Dne 25.1.2012 v Břidličné na Nábřežní ulici šel muž z pošty a udělalo se mu špatně. Upadl do bezvědomí a toho využil prozatím neznámý pachatel, který místo, aby mu poskytl pomoc, tak mu z kapsy kalhot odcizil finanční hotovost ve výši 3 800 Kč.
 
                                                                                                         
komisař por. Ing. Křištofová                                                                                                          
komisař por. Bc. Tušková

1.2.2012

vytisknout  e-mailem