Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Uplynulý víkend byl na Rakovnicku rušný

Zloději kradou cokoliv 

Odcizení traktoru
 
   Neznámý pachatel v odpoledních hodinách, dne 7. března 2013, odcizil domácí traktor domácí výroby a to z pozemku rodinného domu v katastru obce Kosobody. Pachatel si nezjištěným způsobem zjednal přístup na pozemek domu a zde odcizil traktor i s přívěsem a vstupními vraty s ním odjel. Celkem tak šestačtyřicetileté majitelce způsobil škodu ve výši cca 20.000,- Kč.
    Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Jesenicích, jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Krádež osobního vozu
 
     Jednačtyřicetiletý muž z Kladenska, oznámil dne 7. března 2013, na policejní služebně v Novém Strašecí, že mu neznámý pachatel odcizil osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, které měl zaparkované v obci Lány, ulice Zahradní. Pachatel tak učinil mezi šestou a desátou hodinou večerní. Muži tak vznikla škoda ve výši cca 180.000,- Kč.
     Případ se nyní prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže, pachateli za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
 
 
Odcizení peněženky z kabelky
 
     Dne 6. března 2013, po 13:00 hodině, devětapadesátiletá žena byla okradena neznámým pachatel v okamžiku, kdy nakupovala v obchodním domě v Rakovníku, ulice Luženská. Pachatel jí z kabelky, kterou měla na sobě, odcizil peněženku, finanční hotovost ve výši 2.200,- Kč, osobní doklady, doklady k vozidlu, bankovní karty a další cennosti. Ze dvou odcizených karet jí pachatel stihl ještě téhož dne vybrat částku 4.200,- Kč.
      Celkem tak starší ženě způsobil škodu přesahující částku 8.000,- Kč.
    Případ prošetřují rakovničtí policisté, jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
 Vloupání do chaty
 
    Neznámý pachatel se vloupal do rekreační chaty a jejích dalších prostorů a to v době od poloviny února do 10. března letošního března. Chata se nachází v katastru obce Sýkořice, v místech zvaných U lomu. Pachatel vnikl na pozemek a po poškození vstupních dveří následně odcizil el. pilu zn. HKK, el. vrtačku zn. Skil, další elektrickou vrtačku, el. rozbrušovačku a přímočarou pilu zn. Black&Decker , el. vibrační brusku zn. Kracman, další přímočarou pilu a další drobné nářadí a pomůcky a vybavení chaty. Celkem tak pachatel způsobil škodu ve výši cca 34.000,- Kč.
     Policisté z obvodního oddělení v Roztokách případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
 
Krádež věcí z domu
 
     V době od začátku prosince 2012 do 7. března letošního roku, neznámý pachatel odcizil z garáže a rodinného domu v obci Rynholec, zesilovač, sadu kol na osobní vozidlo, dva kusy opalovacích pistolí, finanční hotovost ve výši cca 10.000,- Kč a DVD přehrávač. Celkem tak majitelům způsobil škodu ve výši přesahující 33.000,- Kč.
      Případ prošetřují policisté z Nového Strašecí jako podezření z trestného činu krádeže.
 
nprap. Jana Žáčková
11. března 2013
    
 
 

vytisknout  e-mailem