Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Uplynulý víkend nahrával zlodějům

V jejich hledáčku byla vozidla i stavební materiál 

Zloděj kradl stavební materiál
 
    V noci z 24. na 25. řijna 2012, neznámý pachatel v katastru obce Krupá, v místech, kde na pozemní komunikaci I/6 dochází k opravě mostu, v místě u železničního přejezdu, odcizil celkem 50 kusů železných prutů o délce 4 metry a hmotnosti cca 800 kg. Dále 15 kusů dřevných trámů o průměru 10x10 cm a délce 4 metry a 15 kusů dřevěných desek o rozměru 50 cmx2,5 m. Pachatel tak společnostem zajišťující opravu škodu ve převyšující 40.000,- Kč.
    Případ nyní prošetřují policisté z obvodního oddělení v Hořesedlých jako podezření z trestného činu krádeže.
 
 
V Lánech řádil zloděj
 
    Neznámý pachatel či pachatelé se v době od 26. do 28. řijna 2012, zaměřili na osobní vozidla v obci Lány. Zde pachatel v ulici Školní poškodil jedny z dveří u vozidla Fiat Ducato, které měl majitel zaparkované před domem a z vozidla následně odcizil pouze držák na navigaci zn. MIO.
    O trochu lépe si polepšil v ulici Ke Studánce, kde po poškození skleněné výplně u dveří vozidla VW Tiguan, vnikl dovnitř, kde následně odmontoval ze středového panelu autonavigaci s autorádiem zn. Zenec.
     V posledním případě se v té samé ulici pachatel vloupal do osobního vozidla Škoda Octavia, kde poškodil okénko u dveří a následně odcizil GPS navigaci zn. Tomtom společně s plastovým držákem.
     Celkem tak pachatel majitelům vozidla způsobil škodu dosahující částky 54.000,- Kč. Policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí případy šetří jako podezření z trestného činu krádeže.
 
 
Dopravní nehoda u Nesuchyně
 
     Dne 26. řijna 2012, došlo v podvečerních hodinách na silnici č. III/22913, ve směru k obci Nesuchyně, k dopravní nehodě, kdy autobus zn. Renault odbočil ze silnice č. I/6 na silnici č. III/22913 k obci Nesuchyně a při odbočování nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, která byla mokrá, čímž se vozidlo stalo nezvladatelné a řidič s tímto najel na pravou krajnici a poté do příkopu, kde se s autobusem převrátil a zůstal ležet na pravém boku.
     Ve vozidle v době nehody se nacházelo celkem 31 cestujících. Z toho u pěti cestujících bylo zjištěno zranění lehčího charakteru, tito byli ošetření buď na místě nebo převezení do nemocnice. Alkohol u řidiče autobusu vyloučen dechovou zkouškou, technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Věc nadále prošetřují dopravní policisté z Rakovníka. Škoda se na autobuse vyšplhala až na částku cca 200.000,- Kč.
 
Odcizená čtyřkolka
 
     Neznámý pachatel v noci z 27. na 28. řijna 2012, překonal oplocení pozemku rodinného domu v katastru obce Kroučová, kde následně z kůlny odcizil zaparkovanou čtyřkolku zn. Suzuki, žluté barvy. Čtyřiačtyřicetiletému majiteli tak vznikla škoda dosahující částky 100.000,- Kč.
   Policisté po vozidle vyhlásili celostátní pátrání a zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jana Žáčková

30. řijna 2012

vytisknout  e-mailem