Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Upozornění pro osoby nakládající s bezpečnostním materiálem

Jihočeská policie upozorňuje všechny osoby nakládající s bezpečnostním materiálem a již registrovaným bezpečnostním materiálem, aby se dostavily k příslušnému útvaru policie a požádaly o vydání nového dokladu o registraci bezpečnostního materiálu…  

 Od 1. ledna 2014 nabývá účinnosti zákon č. 229/2013 Sb., o nakládání s některými věcmi využitelnými k obranným a bezpečnostním účelům na území České republiky (zákon o nakládání s bezpečnostním materiálem). Dle tohoto zákona může nakládat s bezpečnostním materiálem pouze osoba, kterou zaregistruje podle § 7 příslušné krajské ředitelství Policie České republiky. Již nebude rozlišováno, z hlediska registrace, zda osoba nakládá s bezpečnostním materiálem při podnikatelské činnosti nebo mimo ni. Všechny osoby nakládající s bezpečnostním materiálem musí být zaregistrovány. Výčet a členění bezpečnostního materiálu upravuje s účinností nového zákona o nakládání s bezpečnostním materiálem Vyhláška MPO č. 407/2013 Sb. Technické požadavky na zabezpečení bezpečnostního materiálu s účinností nového zákona o nakládání s bezpečnostním materiálem upravuje Vyhláška MV č. 376/2013 Sb.

Všechny osoby nakládající s bezpečnostním materiálem a již registrovaným bezpečnostním materiálem vyzýváme, aby se dostavily k příslušnému útvaru policie a požádaly o vydání nového dokladu o registraci bezpečnostního materiálu, z důvodu, že stávající doklad vzhledem k nabytí účinnosti nového zákona o nakládání s bezpečnostním materiálem a novému členění bezpečnostního materiálu obsahuje nesprávné údaje.

Další podrobnosti a formuláře v přílohách:

Upozornění - bezpečnostní materiál.pdf

Žádost o vydání registrace BM.pdf

Oznámení o nabytí vlastnictví nebo převodu BM.pdf

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

9. ledna 2014

 

vytisknout  e-mailem