Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Upozornění pro řidiče

KARLOVARSKÝ KRAJ – Rekonstrukce silnice I/6.  

Ve čtvrtek dne 17. 4. 2014 kolem půl druhé odpoledne řídila 19letá řidička osobní automobil značky Renault, a to po silnici I/6 od Karlových Varů na Prahu. Před sjezdem ke střelnici si měla dle tvrzení splést brzdový pedál s plynem, čímž začala zrychlovat a nerespektovat dopravní značení.
 
Nejprve měla narazit do zaparkovaného nákladního automobilu značky Ford, zaměstnance technických služeb, který zde označoval snížení jízdních pruhů a na vozidlo měl označeno zvláštním výstražným zařízením oranžové barvy přikazující směr jízdy do pravého jízdního pruhu. Po střetu vozidlo Renault pokračovalo ve směru na Prahu, kde řidička narazila do dalšího vozidla značky Hyundai. Když uviděl 24letý řidič řídící osobní automobil značky Nissan, že se na něj zezadu řítí vozidlo, snažil se vyhnout nárazu a strhnul to své mimo komunikaci, kde srazil silniční patník.
 
Poslední vozidlo, do kterého mladá řidička nabourala, bylo další zaparkované vozidlo technických služeb, jehož řidič také prováděl označení snížení jízdního pruhu dopravním označením. Se všemi řidiči byly provedeny orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, s negativním výsledkem. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 130 tisíc korun a dopravní policisté případ nadále prošetřují.
 
UPOZORNĚNÍ PRO ŘIDIČE!!!
 
Vzhledem k probíhající rekonstrukci povrchu silnice 1/6 v úseku od konce Karlových Varů po Olšová Vrata v obou směrech, je v tomto úseku snížená rychlost dopravním značením. Nabádáme řidiče, aby pozorně sledovali přidané dopravní značky a dodržovali stanovenou rychlost.
 
nprap. Zuzana Týřová
18. 4. 2014
Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody.

Místo dopravní nehody. 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody.

Místo dopravní nehody. 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody.

Místo dopravní nehody. 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody.

Místo dopravní nehody. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem