Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Uprchlý vězeň vypátrán

KRAJ - Muž je už zpátky ve věznici.  

Od 21. července 2016 pátrali liberečtí policisté po vězni, kterému byl přerušen výkon trestu odnětí svobody, a to z důvodu hospitalizace v Krajské nemocnici Liberec. Trest mu byl přerušen pouze na dobu hospitalizace, tedy od 12. července do 11. srpna, přičemž po deseti dnech 36letý muž nemocnici svévolně opustil.

Po oznámení této události pracovníky věznice vyhlásili policisté po uprchlém muži celostátní pátrání a současně přijímali opatření k jeho rychlému dopadení.

V pondělí, v 00.45 hodin, se policistům podařilo uprchlého muže zadržet. A to díky mimořádnému opatření, do kterého byly průběžně zapojeny desítky policistů z Územního odboru Liberec a krajští kriminalisté. Ti nejprve prověřovali nemálo osob, s nimiž mohl být 36letý muž ve spojení. Následně pak, na základě své vlastní operativní činnosti, natipovali okruh osob, ale i objektů, v nichž by se mohl muž zdržovat. Ten se následně zúžil na tři objekty, které nepravidelně navštěvoval. A při opuštění jednoho z nich, dnes v noci, jej policisté zadrželi.

Policisté muže po nutných úkonech dopravili v pondělí v noci, v 02.20 hodin, zpět do věznice, kde si bude odpykávat zbytek tříletého trestu odnětí svobody, který mu byl soudem vyměřen až do roku 2019.

36letý muž svým svévolným opuštěním zdravotnického zařízení navíc mařil vydané úřední rozhodnutí, z čehož bude v nejbližší době   obviněn. Hrozí mu tak ještě další, až dvouletý trest. 

 

8. 8. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

vytisknout  e-mailem