Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Úřednice je podezřelá z podvodu

HAVLÍČKOBRODSKO: Žena odlepovala kolky ze starších spisů a znovu je používala 

Kriminalisté z havlíčkobrodského oddělení hospodářské kriminality řeší případ podvodu, kterého se měla dopustit úřednice státní instituce v Havlíčkově Brodě. Žena je důvodně podezřelá z toho, že jako úřednice správní agendy odlepovala kolky z již vyřízených spisů a ceniny poté znovu používala. Celkem způsobila škodu za devatenáct tisíc korun.
 
Kriminalisté se případem začali zabývat v září letošního roku, kdy přijali oznámení o podezření na protiprávní jednání úřednice. Případ začali prověřovat pro podezření z přečinu podvodu. Během prověřování byla realizována i domovní prohlídka, při které žena dobrovolně vydala věci důležité pro trestní řízení.
V minulém týdnu kriminalisté ženě sdělili podezření z přečinu podvodu. Je podezřelá, že od žadatelů místo kolků přijímala hotovost, za kterou měla ceniny pořídit a kolky použít při vyřízení žádostí. Místo nákupu nových kolků ale použila ceniny ze starších spisů uložených v archivu a peníze si ponechala pro vlastní potřebu. Celkem se obohatila o devatenáct tisíc korun.
Kriminalisté ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Podezřelé za přečin podvodu hrozí až dva roky vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
18. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem