Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Usedl za volant v zákazu

BEROUNSKO – Poničil závoru u vjezdu do autokempu. 

V pondělí 2. srpna 2021 před polednem vyjížděli berounští dopravní policisté do obce Karlštejn, kde došlo k dopravní nehodě osobního vozidla a pevné překážky.

Osmatřicetiletý cizí státní příslušník usedl za volant osobního automobilu Opel Astra a při jízdě po účelové komunikaci směrem do autokempu narazil přední částí vozidla do kovové závory u vjezdu do kempu, kterou poškodil. Bezprostředně po nehodě vystoupil z výše zmiňovaného vozidla spolujezdec, který poškozenou závoru rukou dolomil a odhodil na zem. Škoda byla vyčíslena na 20.000,- Kč.

Podezřelý muž chtěl z místa události ujet, v čemž mu zabránili svědci nehody.

Na místo přivolaní policisté vyzvali nezodpovědného řidiče k testu na alkohol, kterému se odmítl podrobit.

Provedenou lustrací strážci zákona zjistili, že má v současné době vysloven rozhodnutím Okresního soudu Praha – západ zákaz řízení všech motorových vozidel.

Hříšník byl na místě zadržen a umístěn do policejní cely.

Následně mu policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Dále byl muž oznámen na Městský úřad Beroun pro podezření z přestupku dle § 125c odst. 1 písm. d) a porušení § 5 odst. 1 písm. f), kdy se na výzvu policisty, odmítl podrobit vyšetření podle zvláštního právního předpisu ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
3. srpna 2021

vytisknout  e-mailem