Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Usedla za volant opilá a způsobila dopravní nehodu

RAKOVNICKO – Nadýchala víc než 1 promile. 

Před křižovatkou Bucek na silnici I. třídy č. 6 došlo před osmou hodinou ranní 8. října k dopravní nehodě, která si naštěstí nevyžádala žádná zranění.

K dopravní nehodě došlo dle provedeného šetření tak, že 29letá řidička osobního vozidla Seat jela ve směru od Karlových Varů na Prahu, přičemž před křižovatkou pravděpodobně nedodržela bezpečnou vzdálenost za zpomalujícím vozidlem Ford. Automobil Ford řídil jedenačtyřicetiletý muž, který cestoval s dalšími čtyřmi cestujícími, z nichž byly tři nezletilé osoby, a zavolal na místo Policii ČR. Řidička Seatu po nehodě sdělila řidiči Fordu, že pospíchá a ponechala mu své nacionály a od nehody odjela.

Po příjezdu hlídky na místo dopravní nehody vyzvali řidiče Fordu k dechové zkoušce, která byla negativní. Ve spolupráci s kladenskými policisty, kterým byly předány nacionály řidičky, vyhledali tuto ženu, u které provedli dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní, a to s výsledkem před 1,30 promile alkoholu v dechu. Devětadvacetiletá žena se doznala k řízení i k dopravní nehodě.

Nyní je žena podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
10. října 2016

vytisknout  e-mailem