Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Usedli za špatný volant

ZNOJEMSKO: Auta byla technicky nezpůsobilá k provozu. 

     Dobrý technický stav vozidel patří k důležitým faktorům bezpečnosti na silnicích. Jestliže řidič jede s vozidlem, kterému platnost technické kontroly skončila, dopouští se tím přestupku. Nejčerstvější zkušenost mají z tohoto týdne hned dva řidiči. Oba jsme zastavili v ulicích Znojma. 
     Ve středu tudy jela s osobním autem Citroën šestatřicetiletá žena z našeho regionu. Jedna závada byla patrná hned na první pohled. Bylo to prasklé čelní sklo. Potom vyšlo najevo, že platnost technické kontroly vypršela v srpnu loňského roku. Řidičce jsme uložili pokutu tisíc korun. 
     V úterý jsme zjistili ještě větší časový odstup od poslední technické kontroly. Jednalo se o květen 2013 u osobního vozu Opel, které řídil dvaašedesátiletý muž. Ten dostal na místě blokovou pokutu 
dva tisíce korun. 
     Auta nesplňovala základní podmínku k provozu na pozemních komunikacích. Byla technicky nezpůsobilá. Až deset tisíc korun pokuty a zákaz činnosti na šest měsíců až jeden rok hrozí tomu řidiči, který by řídil vozidlo, jenž by závažným způsobem ohrožovalo ostatní účastníky provozu.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 16. ledna 2015

 

vytisknout  e-mailem