Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Usedli za volant, ačkoliv jsou v zákazu řízení

KLADENSKO – Jeden z řidičů byl posilněn v době jízdy omamnými látkami. 

Policisté územního odboru Kladno v rámci výkonu služby při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích kladenského okresu dne 9. října 2018 zjistili, že dva řidiči usedli za volant, ačkoliv mají platný zákaz řízení motorových vozidel.

V brzkých ranních hodinách jen krátce před jednou hodinou zastavila policejní hlídka z obvodního oddělení Kladno venkov ke kontrole osobní  vozidlo značky Škoda Superb v Průmyslové ulici v Kladně. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla a k testu na drogy, který byl pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. Na základě tohoto poznatku se řidič dobrovolně podrobil i k odběru biologického materiálu v nemocnici. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že dvaatřicetiletý řidič z Kladna má do prosince 2019 platný zákaz řízení.

Druhý řidič byl zastaven ke kontrole ve svém vozidle policisty obvodního oddělení Zlonice ve večerních hodinách kolem dvacáté hodiny. Na výzvu předložení dokladů potřebných pro provoz  a řízení, řidič žádné doklady nepředložil. V tomto případě třiatřicetiletý muž z Velvarska má vysloven zákaz řízení motorových vozidel vydaný Okresním soudem Kladno do března 2019.

Policisté nyní oba dva případy prošetřují a řidiči jsou za své jednání podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tento trestný čin hrozí maximální trest odnětí svobody na 2 roky.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

10. října 2018

vytisknout  e-mailem