Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Usedli za volant pod vlivem alkoholu a drog

KARLOVARSKO – Řidičům hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality Karlovy Vary zahájili trestní stíhání 37leté ženy z Chomutova, jako obviněné ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Obviněná žena měla v červnu 2018 řídit osobní motorové vozidlo značky Škoda Octavia v Karlových Varech v ulici Vítězná. Policisté během silniční kontroly zjistili, že je žena pod vlivem drog. Orientační test byl pozitivní na látku amphetamin a methamphetamin. Řidičce policisté další jízdu zakázali.

Další případ řešili policisté 19. srpna 2018 v nočních hodinách v Karlových Varech. Tam měl 54letý muž řídit osobní motorové vozidlo značky Toyota Yaris ve směru od ulice Závodu Míru do ulice Dlouhá. Řidič vozidla zde byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Dechovou zkouškou policisté naměřili muži 1,81 a poté 1,94 promile alkoholu v dechu. Následně byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil. Další jízda byla muži zakázána.

Z tohoto důvodu policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary- Rybáře sdělili muži podezření se spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ženě i muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová
13. 9. 2018

vytisknout  e-mailem