Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Usedli za volant pod vlivem návykových látek

KLADENSKO - Všímaví policisté zadrželi neukázněného řidiče, kterého prozdradil silný hluk vozidla.  

 Několik minut před půlnocí v neděli 16. února 2014 policisté, kteří v obci Bratkovice na Velvarsku dokončili kontrolní činnost v rodinném domě, zaznamenali v dálce hluk vysokých otáček vozidla. Policisté se vydali tento poznatek v nočních hodinách prošetřit. Během krátké chvilky policisté v obci Bratkovice spatřili vyjíždějící vozidlo od rodinného domu na pozemní komunikaci ve směru na obec Skůry.
 
Policisté ihned podezřelé vozidlo zastavili a řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o čtyřiceti čtyřletého muže, který u sebe neměl řidičský průkaz. Jelikož byl z podezřelého řidiče silně cítit alkohol, byl vyzván policejní hlídkou k provedení dechové zkoušky. Výsledky dechové zkoušky byly s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 1,76 promile alkoholu v dechu. Po této dechové zkoušce řidič odmítal uposlechnout výzvy policistů a nechtěl opustit vozidlo a nepokračovat v další jízdě. Lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu se již odmítl podrobit. Po několika výzvách s výstrahou byl podezřelý muž zadržen. Policisté neukázněného řidiče eskortovali na policejní služebnu a poté byl umístěn do policejní cely. Nyní je muž podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
Dalším výtečníkem a podezřelou osobou z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, je tentokrát teprve dvacetiletá řidička. Při kontrolní činnosti motorových vozidel na pozemní komunikaci v obci Zlonice ve Dvořákově ulici zastavili policisté osobní vozidlo. U řidičky byla provedena zkouška testem na návykové látky, která byla s pozitivním výsledkem na látky Amphetamin/Metanphetamin. Následně se podezřelá podrobila dalšímu lékařskému vyšetření ve slánské nemocnici. 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. února 2014

vytisknout  e-mailem