Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Usedli za volant pod vlivem

Nejvíce nadýchala žena  

Dne 9.8.2009 v 01:10 hodin na silnici I. třídy č. 22 mezi obcemi Domažlice a Kdyně kontrolovala hlídka OOP Domažlice 56letého řidiče osobního automobilu VW Golf. Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 2,04 promile alkoholu v krvi. Muži bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je dále realizován ve zkráceném přípravném řízení.

Dne 10.8.2009 ve dvě hodiny v noci byl hlídkou OOP Domažlice v ulici Cihlářská v Domažlicích kontrolován 54letý řidič osobního vozidla Peugeot 205. Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,42 promile alkoholu v krvi. Muži bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je dále šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Do problémů se zákonem, a to nejen kvůli požití alkoholu před jízdou, se dostal také 32letý muž z Horšovského Týna. Podezřelý dne 19. července 2009 okolo 21:00 hodin v baru v Pivovarské ulici v Horšovském Týně odcizil 51letému muži volně odložené klíče od vozidla Opel Astra Caravan, které bylo zaparkováno na odstavné ploše v ulici Littrova v Horšovském Týně. Vozidlo následně užil k jízdě do Nového Dvora a zpět. Poté jej odstavil na parkoviště u prodejny COOP Diskont v ulici Dvořákova v Horšovském Týně. Výše uvedené vozidlo řídil, ačkoliv není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Dále byl dne 22. července 2009 v 03:05 hodin na  pozemní komunikaci  I/26 v obci Semošice ve směru na obec Staňkov  kontrolován hlídkou OOP Horšovský  Týn a to jako řidič motorového vozidla Opel Astra  Caravan.  Policistům při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Následně provedenými  lustracemi v  informačních systémech bylo zjištěno, že  nevlastní řidičské oprávnění  k řízení motorových vozidel. Dále  byl  vyzván k provedení dechové  zkoušky přístrojem Dräger, která pozitivní s výsledkem 2,83 promile alkoholu v krvi.  S naměřeným množstvím  alkoholu v krvi souhlasil a uvedl, že před jízdou  požil alkoholické  nápoje. Poté se  dobrovolně na výzvu  policisty  podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci.

Včera v půl deváté večer byla domažlickými dopravními policisty v Haltravské ulici v Domažlicích kontrolována 47letá řidička osobního vozidla Renault 19. Při kontrole policistům nepředložila doklady potřebné pro  řízení vozidla. Uvedené vozidlo  mělo  neplatnou technickou prohlídku.  Provedenou  dechovou  zkouškou přístrojem Dräger  bylo řidičce naměřeno  3,20 promile  alkoholu v krvi. Po pozitivní dechové zkoušce byla vyzvána k lékařskému vyšetření  spojenému s odběrem krve nebo moči, což před lékařem následně  odmítla. Opakovanou  dechovou zkoušku taktéž odmítla.  Řidička je podezřelá ze  spáchání trestného činu ohrožení  pod vlivem návykové látky.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

vytisknout  e-mailem