Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úsekem mezi Rakovníkem a Rudou jezděte opatrně

RAKOVNICKO - Dvě dopravní nehody s těžkými zraněními během tří dnů na úseku mezi Rakovníkem a Rudou. 

Ke střetu dvou osobních vozidel došlo v dopoledních hodinách dne 21. září 2014 mezi Rakovníkem a Rudou, na silnici II. třídy č. 237, na křižovatce u Horácké Lísy. Čtyřiatřicetiletá řidička Peugeotu utrpěla těžká zranění a byla letecky transportována do střešovické nemocnice v Praze. Její čtyřiadvacetiletý a šestadvacetiletý spolujezdci byli lehce zranění a následně převezeni do kladenské nemocnice. Čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Renault, musel být vyproštěn speciální vyprošťovací technikou Hasičským záchranným sborem a byl letecky transportován do FN v Praze.
Celková škoda na obou vozidlech přesáhla téměř sto tisíc korun.
Co bylo příčinou dopravní nehody, je předmětem dalšího šetření. Jednou z prověřovaných verzí příčiny nehody je nedání přednosti v jízdě.
 
K další dopravní nehodě s těžkým zraněním došlo 23. září 2014, krátce po devatenácté hodině, na stejném úseku silnice, a to ve směru Ruda – Rakovník. Osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia byl ve svém vozidle zaklíněn, proto na místo dorazili i rakovničtí hasiči a speciální vyprošťovací technikou ho vyprostili. Řidič utrpěl při dopravní nehodě těžká zranění a byl letecky transportován do pražské nemocnice.
Zda byla nepřiměřená rychlost či technická závada příčinou této dopravní nehody, je prozatím v šetření Policie ČR.
 
nstržm. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
25. září 2014

vytisknout  e-mailem