Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úsměvné případy z policejní praxe

Za rok 2008 

4.1.2008
V ranních hodinách přijali na lince 158 oznámení od nespokojeného občana, který obdržel poštou zásilku a přitom si ji neobjednal
 
7.1.2008
Ve večerních hodinách oznámila na linku 158 mladá žena, že pohřešuje svého přítele. V tomto případě nebyli policisté posly dobrých zpráv, neboť museli ženě sdělit krutou pravdu a to, že její přítel od ní odešel a v současné době bydlí někde jinde.
 
8.1.2008
Zajímavý případ řešili policisté v odpoledních hodinách na autobusovém nádraží v Jičíně, kde byla nalezena asi tříletá holčička. Muži zákona na místě zjistili, že dívenka zde byla se strýcem, který se však opil a tudíž nebyl schopen se o ní postarat. Z tohoto důvodu byla dívka předána pracovnicím odboru péče o děti, kde si ji převzali rodiče.
 
22.1.2008
K dalšímu případu nemuseli ani nikam vyjíždět, ten se stal přímo na policii v Jičíně. Ve večerních hodinách se na služebnu dostavil třiatřicetiletý muž spolu se svojí přítelkyní. Policisté zjistili, že je po muži vyhlášeno celostátní pátraní a tak vzápětí skončil v policejní cele. Jeho přítelkyně na něj chvíli čekala a poté si odskočila na toaletu. Zde našla a následně odcizila krabičku cigaret i se zapalovačem. Lup si   poté uschovala do kapsy bundy a   toaletu opustila. Na krádež však policisté hned přišli, a tak nejenže musela žena cigarety vrátit, ale navíc dostala blokovou pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
31.1.2008
„Honem přijeďte nebo mě trefí, klepne pepka“, tak začala ve středu 30. ledna hovor na linku 158 důchodkyně z Hořicka. Ráno totiž přišla na to, že jí neznámý pachatel odcizil z kolny u domu uhlí. Nakonec se ukázalo, že jí palivo nikdo neukradl, ale že si ho zřejmě sama spálila v kamnech.
 
6.2.2008
Shoda okolností a náhod sehrála velkou roli při vyšetřování jedné z dopravních nehod v Jičíně. V dopoledních hodinách mělo dojít na kruhovém objezdu v lipové aleji ke srážce osobního vozidla s cyklistou, který utrpěl zranění. Policisté ihned vyjeli na místo, kde však už žádný z účastníků nehody nebyl, pouze zde zůstalo jízdní kolo. To nakonec naložili do vozidla a odjeli za zraněných cyklistou do nemocnice. Až zde se dozvěděli, že k nehodě sice došlo na kruhovém objezdu, ale u Plus Diskontu a ne v lipové aleji. Z tohoto důvodu okamžitě kolo vrátili zpět a dále pokračovali na místo, kde skutečně k nehodě došlo. 
 
 11.2.2008
Osmačtyřicetiletý muž nedokázal udržet nervy na uzdě a v okamžiku, kdy ho o osm let mladší sestra požádala, aby si uklidil svoje věci, rozčílil se a několikrát ji udeřil kovovou tyčí do zad nohou. Případ policisté evidují jako přestupek proti občanskému soužití. Na závěr služby ještě řešili neshody mezi dvěma mladíky v Jičíně Věc policisté na místě vyřešili domluvou. 
 
13.2.2008
V noci pak policisty zaměstnal mladý muž ze Sobotecka, který se nejdříve opil v restauraci ve Střehomi, a poté se vydal na několika kilometrovou cestu domů. A že to nebyla cesta jednoduchá lze usuzovat z toho, že mladík někde ztratil boty a tudíž musel její část absolvovat   bos. Takto došel až do hájovny, kde uvedl, že se stal účastníkem tragické dopravní nehody, při které zemřelo několik lidí. Policisté okamžitě jeho oznámení prověřili a přitom zjistili, že k žádné dopravní nehodě nedošlo. Mladík, který měl více jak 2 promile alkoholu v dechu si totiž   vše vymyslel
 
15.2.2008
A aby těch psů nebylo málo, tak před 22. hodinou oznámil na linku 158 muž z Nové Paky, že byl při výběru peněz z bankomatu v Komenského ulici napaden velkým bílým pes, který ho povalil na zem, vytrhl mu z úst   umělý chrup a poté ho ještě kousl do krku a zad. Přivolaná hlídka však na místě zjistila, že napadený, který    jeví známky opilosti, má pouze nad okem tržnou ranku. Na dotaz, jak pes vypadal, nedokázal odpovědět,   ale přesně popsal slečnu, která ho měla venčit. Policisté mu doporučili, aby vyhledal lékařskou pomoc, což rezolutně odmítl, protože by musel za ošetření zaplatit. Případ je evidován jako přestupek proti občanskému soužití.
 
20.2.2008
Seznam rozvodových advokátů ještě požadoval chvíli před půlnocí muž z Jičína. Zřejmě se nepohodl s manželkou a tak se nutně potřeboval poradit s právníkem. 
 
21.2.2008
V Nové Pace odhalil vietnamský obchodník šestašedesátiletého zákazníka, který se pokusil odcizit   pantofle za 80 korun. Přivolaná hlídka věc na místě vyřídila v blokovém řízení. Je otázkou, zda se krádež důchodci vyplatila, když v blokovém řízení dostal tisíci korunovou pokutu.
 
25.2.2008
V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 muž, že nalezl v potoce u Hřmenína mrtvé tele. Hlídka na místě zjistila, že se nejedná o tele nýbrž o srnku, která je v pokročilém rozkladu
Po osmé hodině ranní bylo oznámeno na linku 158, že na poli u Mlázovic někdo leží. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o ženu, která se vracela v noci z plesu domů přes pole, kde ji však došly síly a proto zde zůstala ležet.
Před 23. hodinou ještě volně pobíhali v Dolanech psi, kteří vnikli na dvůr jednoho z domů, kde následně zakousali dva kačery a dva potrhali. To jim zbylo zřejmě málo a tak se ještě pustili do králíkárny, ze které vytahali a zardousili 11 králíků a jedno morče.
 
 26.2.2008
V dopoledních hodinách oznámil na linku 158 zoufalý mužský hlas, že mu  bankomat nechce vrátit platební kartu, a ať mu ji policisté okamžitě přijedou vytáhnout. Na dotaz, proč mu ji nechce vydat uvedl, že asi proto, že ji tam dal obráceně. Nakonec se přece jen bankomat umoudřil a kartu mu vydal.
Úsměvně musela působit dvojice cyklistů v Jičíně na křižovatce Na Letné, která se právě chystala odjet od místní restaurace. Oba muži si zřejmě dali k obědu víc piva než snesli, což se projevilo v okamžiku, kdy chtěli nasednout na kola. Jeden z nich totiž ztratil rovnováhu, přepadl na zem a s sebou vzal i druhého cyklistu. Oba se tak společně kouleli po silnici. Přivolaná hlídka obou řádně domluvila a zároveň vysvětlila, že dále budou pokračovat pouze pěšky.
Zvláštní představu o práci policie měl před půlnocí muž ve Starém Místě. Neměl se totiž peníze na autobus a tak ho nenapadlo nic lepšího, než zavolat na linku 158. Po policistech pak požadoval, aby ho okamžitě odvezli do Budčevse. V tomto případě měl ale smůlu, protože policie neprovozuje Taxi službu.
                                                                           
27.2.2008
Jako ve filmu Zítra to roztočíme drahoušku to vypadalo v odpoledních hodinách v jednom z domů v Ostroměři. Fackou zde totiž vyvrcholili dlouhodobé spory mezi dvěma sousedkami, kdy jednapadesátiletá žena bez varování „vyťala“ facku   o tři roky starší sousedce. Ta si to pochopitelně nenechala líbit a pohotově jí vstříkla náplň pepřového spreje do oblasti krku..
V noci ještě vyjeli do Nové Paky, kde se notně opilý muž potácel na náměstí a přitom rozkopal odpadkový koš. Vlivem podnapilosti navíc ztrácel rovnováhu a padal do vozovky, kde nakonec zůstal ležet. Hlídka na místě nejenže muži naměřila v jeho dechu přes 3 promile alkoholu, ale navíc ho   donutila odpadky uklidit. 
Následně zjistila majitelka rodinného domku v Sobotce, že jí v noci někdo odcizil z nezajištěné králíkárny 9 králíků. Jednalo se o osm samců a jednu samici. Kde ušáci skončili teď vyšetřují sobotečtí policisté. Večer pak oznámil na linku 158 silně podnapilý muž z Vysokého Veselí, že má rozbitý obličej. Na otázku, jak se mu to stalo odpověděl, že neví, ale že zřejmě po cestě domů z místní  restaurace. V žádném případě nechtěl zavolat sanitku, neboť usoudil, že zranění nejsou vážná.
 
10.3.2008
Následně zjistila majitelka rodinného domku v Sobotce, že jí v noci někdo odcizil z nezajištěné králíkárny 9 králíků. Jednalo se o osm samců a jednu samici.
Kolem 20. hodiny se dostavili na obvodní oddělení do Nové Paky dva mladíci s tím, že utekli z výchovného ústavu v Bílé Třemešné a rádi by se vrátili zpátky, protože jim je zima. Nakonec si pro oba výrostky z ústavu přijeli.
 
17.3.2008
Smůlu měl jednadvacetiletý mladík, který si přišel v dopoledních hodinách   na obvodní oddělení v Jičíně pro písemnost z městského úřadu. Policisté totiž zjistilil, že Okresní soud v Jičíně vyhlásil po jeho pobytu celostátní pátrání. A tak se jeho „návštěva“ o chvíli protáhla. Poté co mužům zákona sdělil, kde se v současné době zrdžuje, byl zase volný.
V noci si stěžoval na linku 158 silně opilý muž z Nové Paky, že ho nechce manželka pustit domů. Uvedl, že si po práci zaskočil na pivo a teď se nemůže dostat domů. Manželka však byla neoblomná a doporučila mu, aby šel spát k mamince nebo na ubytovnu.
 
31.3.3208
Zajímavé oznámení učinila na linku 158 žena z Kacákovy Lhoty, která policistům sdělila, že jí někdo odcizil ze stodoly 20 kilogramů hliníku a kbelík mědi. Jakmile se však policisté začali zajímat, o jaký hliník se přesně jednalo a odkud pochází, okamžitě oznamovatelka uvedla, že se jí vlastně nic neztratilo a že nic oznamovat nechce.
 
1.4.2008
Operátorka rychlé záchranné služby oznámila, že v Jičíně v Příčné ulici je odstavený dětský kočárek i s brečícím dítětem. I když na místo okamžitě vyjeli policisté a rychlá záchranná služba, přesto zde kočárek nenašli. Provedeným šetřením však muži zákona zjistili, že zde skutečně kočárek stál, ovšem uvnitř neleželo dítě, ale opilý, asi padesátiletý muž, který brečel jako dítě. Podle některých svědků „kvílel jako prase“. Nutno podotknout, že takto   děsil několik kolemjdoucích.
 
3.4.2008
 
V podvečerních hodinách pak policisté řešili v Jičíně ve Štrauchově ulici neshody mezi sourozenci, kteří žijí ve společné domácnosti. Bratr si stěžoval na svoji sestru, že nevaří a vůbec, že se o něj špatně stará. Hlídka oběma na místě domluvila a hlavně vysvětlila, jak se mají k sobě chovat.
 
14.4.2008
Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 anonym, že v Jičíně, v ulici U Trati vychází z bytu křik o pomoc. Muži zákona však na místě zjistili, že dva mladí lidé zde měli pouze „hezkou chvilku“ a křik o pomoc byl ve skutečnosti projevem lásky.
 
20.4.2008
K zajímavému případu vyjeli muži zákona do  Tetína. V odpoledních hodinách si zde místní občané udělali brigádu na likvidaci náletových dřevin, při které používali i traktory. Jedna z místních obyvatelek však s tou činností nesouhlasila a bránila v provedení prací tím, že si lehala pod kola traktoru. Žena se uklidnila až po příjezdu hlídky, která je důrazně domluvila. Nakonec přiznala, že její jednání bylo neuvážené.
 
29.5.2008
Zřejmě kombinace alkoholu a teplého počasí zapříčinila partnerské neshody v Jičíně v Čechově ulici. Hádku, která zde vznikla mezi družkou a jejím partnerem ukončil jeden z nich tím, že   vyhodil z okna druhého patra televizor na ulici. Věc na místě řešila městská policie, kdy ještě před příjezdem strážníků stačil muž byt opustit. A tak poté, co posbírali zbylé kousky přístroje domluvili alespoň ženě.
 
20.6.2008
V Sobotce ještě chvíli zůstaneme. Po čtvrté hodině ranní oznámila na linku 158 žena, že ji každý den při cestě do zaměstnání ohrožuje vlčák, který na ni čeká v ulici a honí ji tak dlouho, dokud mu neuteče. Hlídka, která vyjela na místo však žádného vlčáka nenašla. Manžel oznamovatelky poté policistů ukázal dům, kde by mohl pes být. Za plotem skutečně spal vlčák, který se však přes vysoké oplocení nemohl dostat ven na ulici.        
 
4.7.2008
Dvě cihly na silnici u budovy soudu v Jičíně překvapily kolem jednadvacáté hodiny slečnu, která tudy projížděla na kole. Místo, aby se zastavila a překážku ze silnice sama odstranila, raději zavolala na linku 158. Hlídka, která na místo vyjela, cihly odstranila. 
 
5.7.2008
Ve tři hodiny ráno se dostavil na policii v Jičíně silně opilý muž s tím, že nutně potřebuje odvézt do obce Jičíněves. Nemohl pochopit, že policisté neprovozují taxi službu a stále chtěl vědět, jak tedy pomáhají občanům, když jemu pomoct nechtějí.
 
10.7.2008
Ve stejné době se pro změnu v  Libošovicích   volně pohybovali dva psi. Zřejmě se nudili, a tak   honili cyklisty a kolemjdoucí osoby. Hlídka na místě zjistila, že se o něj jejich majitel nestará, jezdí za nimi tak jednou týdně a dává jim málo jídla, což je také na nich vidět. Oba jsou totiž velmi podvyživení. Věc je šetřena jako přestupek proti pořádku v územní samosprávě.
 
4.8.2008
S  hlukem vycházejícím z herny v Nové Pace se vypořádal po svém jeden z místních občanů. V dopoledních hodinách přijel nakladačem k hlavnímu vchodu herny a tento zasypal přivezenou hlínou. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
7.8.2008
Volně pobíhající vlčák obtěžoval v noci hosty v kempu v Jinolicích. Měl zřejmě hlad, a tak se ke každému lísal a loudil něco dobrého. Muži zákona zjišťovali komu pes patří a ještě v ranních hodinách jeho majitele nenašli.  
 
11.8.2008
Po dvaadvacáté hodině ještě „obtěžovali ufoni“ majitelku domu v malé obci v blízkosti Jičína, kdy se měli neoprávněn zdržovat v její stodole. Hlídka s ženou na místě věc probrala a vysvětlila jí, že žádné ufony ani permoníky ve stodole, ani jinde na pozemku nemá. 
 
25.8.2008
O několik minut později vyjeli policisté v Jičíně do ulice Na Jihu, kde z bytu ve třetím patře vycházela hlasitá hudba a ostatní nájemníci nemohli spát, ovšem až na nájemníka uvedeného bytu. Poté co se ho podařilo policistům probudit, vypnul televizor. Pak teprve mohli všichni v klidu spát.
 
1.9.2008
Ve večerních hodinách pak policisty zaměstnali opilci. První z nich volal na linku 158 s tím, že byl fyzicky napaden v jedné z heren v Nové Pace. Hlídka na místě zjistila, že k žádnému napadení nedošlo, pouze na něj spadl jiný opilec, který procházel vrávoravým krokem kolem jeho stolu.
 
8.9.2008
Po poledni oznámil na linku 158 dětský hlas, že v Nové Pace na silnici leží notně opilý muž. Ten neustále střídal své polohy, kdy chvíli vrávoral po silnici a chodníku a chvíli zase polehával, aby zřejmě nabral síly na další cestu. Hlídka, která na místo vyjela  muži pomohla a nasměrovala k domovu.
 
9.9.2008
Další neshody, v tomto případě sousedské, řeší policisté v další malé obci na Hořicku. Divoká prasata, husy, slepice, pávi a pštrosy zde nerespektují hranice pozemku a neustále chodí k sousedům okusovat plodiny a přitom pozemek znečišťují. Jejich majitel na výtky souseda nereaguje, a tak policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
15.9.2008
V časných ranních hodinách oznámil na linku 158 muž, že byl v Jičíně v Šafaříkově ulici fyzicky napaden partou lidí. Hlídka, která na místo vyjela však zjistila, že se jedná o opilce, který chtěl pouze odvézt domů a tak si napadení vymyslel. Vzhledem k tomu, že policie nefunguje jako taxi, musel opilec šlapat domů po svých.
 
26.9.2008
V odpoledních hodinách přijali policisté na lince 158 oznámení, které se týkalo několika zakousnutých králíčků a morčete v obci Osek. Jejich potrhaná těla našel majitel poházená na zahradě kolem kotce, v jehož boku byl vytvořen několikacentimetrový otvor. Chovatel navíc uvedl, že králíky kontroloval kolem poledne a vše bylo v pořádku. V té době však viděl na návsi dva černé psy, malého a velkého, kdy se dle jeho vyjádření muselo jednat o místní chlupáče, neboť je zde už několikrát viděl. Policisté se okamžitě začali případem zabývat, kdy skutečně v obci našli dvě feny, které popisem odpovídaly uvedeným psům. I když jejich majitelka nevěřila tomu, že by toho byly schopny, přesto souhlasila s jejich veterinárním vyšetřením. Zde se nakonec ukázalo, že skutečně mají  smrt několika králíků na svědomí. Po injekční aplikaci přípravku totiž jedna z nich    vyzvracela pacičky černého králíka a vnitřnosti. Po tomto zjištění majitelka uvedla, že se bude snažit obě feny lépe zabezpečit a rovněž uhradí škodu, kterou způsobily. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejného pořádku.
 
3.10.2008
Druhý byl zas tak silně opilý, že ani nemohl nikoho obtěžovat. Ten si pro změnu „ustlal“ na pěší zóně, kde tvrdě usnul. Chvíli ho takto pozoroval kolemjdoucí muž, který nad ním v poklidu popíjel pivo z plechu. V okamžiku, kdy usoudil, že zřejmě asi potřebuje pomoc, zavolal na linku 158. Na místo pak vyjeli policisté i záchranná služba, která nakonec muž odvezla. 
 
8.10.2008
Hořičtí policisté šetří případ vniknutí několika selat a prasat divočáka na oplocený pozemek v Libonicích. Nevítaná návštěva přišla od sousedů, kteří „divočáky“ chovají. Jedno z prasat nejdříve roztrhlo plot a poté již ostatní měli volný průchod. Zde pak celý pozemek důkladně čuníci rozryli a nakonec po sobě ponechali výkaly.   Nájemce pozemku vyčíslil škodu na částku nejméně 10 tisíc korun.  
 
15.10.2008
Následně přišly na řadu i rodinné neshody. Nejdříve vyjeli muži zákona do Veliše, kde se nepohodli bývalí manželé, kteří si měli dělat naschvály. Poté  pokračovali do Třtěnic, kde pro změnu nastaly problémy ve velmi početné rodině. Nejstarší z žen se totiž opila a poté tropila hluk a vyléval si vztek na zbytku rodiny. Jednotlivý členové pak neustále volali na linku 158 a žádali pomoc. Hlídka, která na místo vyjela, všem řádně domluvila.    
 
20.10.2008
Zajímavé oznámení přijali policisté na lince 158 po  třetí hodině ranní. Ženský hlas oznámil, že v Jičíně na Čeřovce stojí před jedním z domů už několik hodin nastartované osobní vozidlo Chrysler. Hlídka, která na místo okamžitě vyjela zjistila, že jeho majitel s ním vyjel z garáže, aby do ní zaparkoval další vozidlo. Následně garáž uzamkl a odešel domů. Na nastartovaného chryslera úplně zapomněl. Naštěstí si ho všimla žena ze sousedství a ne nějaký zloděj, který by se v něm určitě rád svezl.
 
23.10.2008
Hodinu po půlnoci oznámil na linku 158 muž ze Zlívi, že mu cizí pes zahnal ovce do rybníka a on požaduje okamžitou pomoc. Na místo tedy hned vyjela policejní hlídka, která zjistila, že poškozený hospodář ví komu pes patří a ráno se domluví s jeho majitelem na náhradě škody, která jistě nebude malá. Jedna ovce totiž byla velmi podchlazená a druhou pes potrhal. Navíc zahnal do rybníku i kozu, která zde   utonula.
 
27.10.2008
Dále vyjeli řešit partnerské neshody do Libáně. Na místě pak zjistili, že se jedná o pár ze Slovenské republiky, který se před odjezdem domů pohádal. Vzhledem k tomu, že cestovali autobusem, byli oba z preventivních důvodu rozsazeni. Žena byla usazena v přední části a muž pak v zadní části autobusu. Jen tak se dalo zabránit jejich dalšímu konfliktu mezi nimi.
Po půlnoci se vydal notně opilý muž ze Staré Paky domů. Komplikace v jeho cestě nastala v okamžiku, kdy měl přejít lávku přes potok. I když se moc snažil, přesto se na lávku netrefil a skončil v potoku. Naštěstí si ho všiml náhodný chodec, který ho z vody vytáhl. Silně podchlazený opilec skončil v péči lékařů.
opilci v Radimi. Několik hostů se opilo v místní restauraci a v okamžiku, kdy je hostinský vyprovázel ven, upadl jeden z nich na zem, což ho velmi popudilo. To, že spadl, ani nikoho nepřekvapilo. Byl totiž úplně „namol“, a tak nejenže nemohl chodit, ale navíc nemohl ani mluvit.
Další opilci se pro změnu „kočkovali“ v baru v Nové Pace a ještě víc opilá barmanka se jich bála. Ve čtyři hodiny ráno ještě došlo k zahoření kontejneru v Jičíně v ulici Pod Lipami. Na místě zasahovali místní hasiči, kteří dýmající kontejner uhasili.
Po poledni požadoval pomoc od policie muž z Jičínska, který volal anonymně na linku 158. Uvedl, že jeho dvůr navštěvuje liška, která mu téměř zlikvidovala celý chov slepic, kdy z 18 mu ponechala pouze 4. Dále uvedl, že je velmi drzá a vůbec se nebojí. Po policistech požadoval jediné, a to, aby ji zastřelili. 
 
30.10.2008
V noci se nechtěla platit útrata jednomu z opilých hostů v herně v Jičíně a Husově ulici, a tak vymyslel bezva fintu. Při placení totiž naoko zkolaboval. Na místo okamžitě vyjela záchranná služba, které mladíka převezla do nemocnice. Zde pak lékaři zjistili, že to pouze hrál. Pro „záchranku“ to byl sice úplně zbytečný výjezd, ale ne tak pro městské strážníky. Ti mladíka vyřešili v blokovém řízení.
 
3.11.2008
Ve večerních hodinách řešila policejní hlídka v Lázních Bělohradě manželské neshody. Silně opilá žena, které policisté v dechu naměřili přes 3 promile alkoholu si nejdříve stěžovala na svého manžela. Nakonec sama skončila na Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kam byla převezena.
 
6.11.2008
Po osmnácté hodině oznámil na linku 158 muž z Hořicka, že má problémy s popelnicí. Na dotaz, o jaké problémy se jedná oznamovatel uvedl, že popelnici vyprazdňovali „popeláři“ do   KUKA vozu, ve kterém však neskončil pouze její obsah, nýbrž celá popelnice. Teď se domnívá, že ji určitě zcizili za účelem obohacení, a nebo, že možná dovnitř spadla omylem.  
 
11.11.2008
V odpoledních hodinách řešili muži zákona sousedské neshody na Hořicku. Předmětem sporu bylo v tomto případě stádo divokých prasat, které chová jeden ze sousedů. Divočáci totiž vnikli na sousední pozemek, který poničili. Navíc se k nim přidala i pětice kachen, která chodila po čerstvě zorané půdě, čímž orbu poničila. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
13.11.2008
Nepříjemný zážitek má za sebou mladá žena z Hořic, kterou po poledni oslovil ve Smetaných sedech neznámý, asi třicetiletý muž. V okamžiku, kdy se na něj otočila, si muž rychle svlékl košili, stáhl kalhoty pod kolena a počal onanovat. Přitom na ní pokřikoval, aby se dívala. Ona ovšem místo toho začala křičet o pomoc. Nato se „onanista“ chvatně oblékl a následně z místa odjel osobním vozidlem. K jeho popisu žena pouze uvedla, že byl ošklivý a tlustý.
 
14.11.2008
V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 řidič autobusu v Hořicích, že si neví rady s opilým cestujícím. Ten nejenže byl silně pod vlivem alkoholu, ale navíc se před vstupem do autobusu pomočil. Takto „zřízeného“ pasažéra pochopitelně nechtěl řidič svézt a odmítl ho pustit dovnitř. To se ovšem muži nelíbilo a začal být vulgární a řidiče častoval sprostými nadávkami. Nakonec vše na místě vyřešila policejní hlídka, která opilci domluvila a vysvětlila mu, že v takovém stavu opravdu cestovat autobusem nemůže.
 
1.12.2008
Velmi neobvykle si počínal v  pozdních nočních hodinách řidič osobního vozidla Škoda Felicia v Ohařicích, kde poté, co si všiml policejní hlídky, rychle zastavil a zhasnul světla. Jeho jednání se zdálo mužům zákona podezřelé, a proto se ho rozhodli zkontrolovat. V tom okamžiku se však řidič rozjel a pokračoval v jízdě na Jičín. Daleko však neujel, neboť ho po několika metrech hlídka zastavila. Poté co řidič, čtyřiatřicetiletý cizí státní příslušník, otevřel dveře, bylo policistům jasné, proč se chtěl kontrole vyhnout. Z jeho dechu totiž cítili alkohol. Ani nezapíral a doslova hlídce uvedl, že "trosicku pil, kolik pokuta". Po chvíli si to však rozmyslel a začal tvrdit "ze on neridit, ze to kamarad,utekl, on nic, neridit". To mu policisté pochopitelně neuvěřili a na místě mu zadrželi řidičský průkaz.
V neděli 30. listopadu oznámil v ranních hodinách na linku 158 muž z Jičína, že na chodbě domu v Ruské ulici,   kde bydlí, našel již poněkolikáté exkrementy. Vzhledem k tomu, že neví, zda se jedná o lidské, či psí, žádal policii o biologický rozbor. Přitom neustále připomínal, že policie má pomáhat a chránit. Hlídka, která na místo vyjela věc s oznamovatelem vyřídila.
V odpoledních hodinách oznámila na linku 158 žena, že v lese u Maňovic leží asi 200 pohozených ryb, kdy některé z nich jsou ještě živé. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o malé kapříky, které sem někdo vysypal. Živé umístili do   přilehlého rybníčku a o zbylé se pak postarala starostka obce.
 
2.12.2008
Po půlnoci oznámil na linku 158 muž z Jičína, že od půl desáté večer nemůže spát, protože někdo domem stále bouchá do hydrantu. Dále policistům uvedl, že i když na dotyčného vysílá pomocí baterky krátké zprávy, ten přesto ve svém jednání neustává. Hlídka, která na místo vyjela, okamžitě záhadu rozluštila. Hluk neměl na svědomí žádný výtržník, ale okno, které měl oznamovatel špatně postavené na balkonu. Ten nakonec hlídce poděkoval a šel v klidu spát. 
Ráno ještě oznámila starší žena z Jičína, že na balkonu nad jejím bytem někdo od večera sedí a ona neví, kdo to je. I v tomto případě přišli policisté záhadě na kloub. Na balkónu totiž nikdo neseděl, pouze zde měl majitel uložený velký igelit, který ženě připomínal postavu.
 
9.12.2008
V pondělí 8.prosince oznámil před šestou hodinou ranní na linku 158 muž z Hořicka, že na pískovcovém sloupu před jeho domem leží podezřelý předmět. Dále uvedl, že je v tvaru kostky a pravidelně bliká. K předmětu blíže nešel, protože měl strach a obavu o své zdraví, neboť jak sám sdělil, Lidé jsou dneska různí a dějí se různé věci. Z tohoto důvodu na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se nejedná o žádný nástražný výbušný systém, ale o zapalovač ve tvaru hrací kostky s čísly, který tam zřejmě někdo položil a v současné době je nefunkční.

vytisknout  e-mailem