Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Usmrtil srnčí zvěř v době hájení

VSETÍNSKO: Po pytlákovi pátráme.  

Neznámý pytlák pohodil v lese v Karolince tři hlavy, vnitřnosti a další části těla srnčí zvěře. Zvěř tak ulovil v době hájení, což je zákonem zakázáno. Po pytlákovi pátráme.
 
Včera odpoledne oznámil policistům z Karolinky myslivec, jehož rajonem je údolí Stanovnice, že při pravidelné obhlídce rajónu našel včera v lese v místech zvaných Baďurka na hromadě větví pohozené části srnčí zvěře. Konkrétně se podle myslivce jednalo o jednoroční srnu, jednoročního srnce a tříletého srnce šesteráka, přičemž na místě se nacházely hlavy, vnitřnosti, deky a běhy zvířat, které byly neodborně odřezány. Zvěř s největší pravděpodobností někdo usmrtil zbraní, protože v dekách zvířat byly vidět vstřely. Vše nasvědčuje tomu, že srnu a srnce zřejmě někdo usmrtil na jiném místě, doma nebo někde jinde pak zvěř vyvrhl a zbytky odvezl do lesa. Myslivec podle stavu paroží odborně odhadl, že zvěř někdo usmrtil v měsíci lednu, čili v době hájení, kdy je lovení zvěře zakázáno. Škoda ve výši 10 000 korun vznikla mysliveckému sdružení.
 
Pokud by si někdo vzpomněl, že v měsíci lednu viděl u přehrady v Karolince, konkrétně v pravotočivé zatáčce u odbočky do lesa do míst zv. Baďurka pohyb podezřelých osob nebo vozidla, ať kontaktuje policisty buď přímo v Karolince, nebo na lince 158. Děkujeme.
 
Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu pytláctví s trestní sazbou do pěti let.
 
V loňském roce jsme šetřili dva trestné činy pytláctví, oba v měsíci lednu, ve Vsetíně poblíž Janišova. V jednom případě pytlák ulovil dva srnce a daňka, a ve druhém jednoročního srnce. Tyto pytláky se vypátrat prozatím nepodařilo. 
 
 
21. února 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem