Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Usmrtil známého

Havířov: Muž měl po hádce usmrtit svého známého.  

Moravskoslezští kriminalisté vyšetřují další závažný skutek. Počátkem října byl v bytě v Havířově nalezen bez známek života 51letý muž. Případu se ujali policisté územního odboru Karviná. Po pachateli násilného skutku intenzivně pátrali. Na základě zjištěných skutečností pak případ předali kolegům z „krajské“ kriminálky. Dnes je z vraždy obviněn známý poškozeného.
 
Šestý říjnový den dopoledne přijali havířovští policisté oznámení, že v jednom z bytů ve městě je mrtvola. Po příjezdu na místo začali zjišťovat, jak muž zemřel, zda neměla podíl na jeho smrti cizí osoba. Důležité bylo ohledání místa a zajištění stop k případnému dalšímu využití. Policisté již v den oznámení kontaktovali různé osoby, které mohly mít k případu jakékoli informace. Dohledávání lidí, kteří se v bytě pohybovali a známých zemřelého, však nebylo vůbec jednoduché. Jednalo se v nejednom případě o osoby, které se nezdržují na oficiálních uvedených adresách. Kriminalisté měli za sebou kus práce, když je získané informace dovedly k jistému muži…
 
Policisté v rámci prověřování obdrželi rovněž závěry nařízené soudní pitvy. Poškozený nezemřel přirozenou smrtí, ale jednáním cizí osoby. A že pachatelem mohl být právě vytipovaný muž, se následně potvrdilo. V té době ale karvinští kriminalisté již celý spisový materiál předávali kolegům na krajské ředitelství. Vyhodnocení důkazů a informací z pitevny totiž vedly k závěru, že se jedná o podezření ze zvlášť závažného zločinu.
 
Krajští kriminalisté si věc převzali a minulý týden obvinili 54letého muže z Karvinska z trestného činu vraždy. Na případu i nadále intenzivně pracují, je potřeba pokračovat v úkonech trestního řízení, nicméně nyní je možné sdělit, že obviněný v přesně nezjištěné době dne 3. října v bytě 51letého muže v Havířově tohoto nejprve slovně a poté fyzicky napadl. Rozepři předcházela konzumace alkoholu. Pachatel muže usmrtil kombinovaným mechanismem – při fyzickém napadení mu tlakem znemožnil pohyb hrudníku a překrytím dýchacích otvorů mu znemožnil dýchání. Obviněný je nyní ve vazbě. S poškozeným se znal.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
26. 10. 2011
 

vytisknout  e-mailem