Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Usnout na ulici se nevyplácí

ZLÍNSKO: Výlet z Plzně do zlínské ZOO přišel mladého muže draho.  

Pětadvacetiletý mladík z Plzně jistě dlouho nezapomene na svůj zářijový výlet na druhý konec republiky. Po prohýřené noci s kamarády usnul místo v hotelu na ulici a přišel o věci v hodnotě téměř deset tisíc korun.

Parta kamarádů z Plzně se vydala na výlet do Zlína s cílem navštívit místní zoologickou zahradu. Ubytovali se v hotelu v centru Zlína a po náročném výletu do ZOO usedli k odpočinku na zahrádce restaurace přímo u hotelu, kde byli ubytovaní. V popíjení alkoholu pokračovali po uzavření zahrádky v nonstop baru v podzemí hotelu. Jeden z party kamarádů, pětadvacetiletý mladík, po množství vypitého alkoholu ztratil orientaci, zapomněl, že sedí v baru přímo ve svém hotelu a vydal se do centra města hledat svoje ubytovací zařízení, aby mohl jít spát. Přišel až na ulici Kvítkovou, odkud bezradně volal kamarádům, kteří buďto spali nebo ještě popíjeli, takže se nedovolal. Únava ho po chvíli zmohla natolik, že se schoulil u dveří prodejny a usnul přímo na ulici. Jaké bylo jeho překvapení, když kolem šesté hodiny ráno, po svém probuzení, zjistil, že mu chybí peněženka s veškerými doklady, penězi a dva mobilní telefony. Kolemjdoucí lidé ho odkázali na služebnu městské policie. Strážníci mu dali k dispozici mapu, podle níž došel zpět do hotelu a poté oznámil krádež věcí na obvodním oddělení policie. Celkově mu neznámý zloděj způsobil škodu ve výši bezmála deset tisíc korun.

Zlínští policisté případ prověřují jako podezření z přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud odhalí pachatele, hrozí mu v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

7. září 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem