Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Usnula v cizím autě

MOST - Vloupala se do vozidla, ráno ji vzbudil sám majitel; Čtyři řidiči pili a pak řídili 

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 22letou ženu z Mostu. Ta měla vniknout za použití shodného klíče na parkovišti v Mostě nedaleko centra města Mostu do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Ford. Z vozidla odcizila koženou tašku na nářadí. S lupem ale neodešla. Zřejmě byla unavená, protože ve voze usnula. Spala až do rána, kdy ji kolem 06 hodiny probudil neznámý muž. Byl to sám majitel vozidla, který ráno neznámou ženu našel spící za volantem svého automobilu. Překvapený motorista přivolal policejní hlídku, která pachatelku zadržela. Obviněná žena je stíhána na svobodě. 

Po hádce muže udeřil
Mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví 32letému muži z Mostecka. Ten měl v jedné obci na Mostecku v dubnu na chodbě obytného domu po předchozí slovní rozepři napadnout 47letého muže. Toho udeřil do obličeje a způsobil mu zranění, se kterým musel být napadený ošetřen v nemocnici. Zraněný muž byl poté v pracovní neschopnosti více jak deset dnů.

Sběr kovů ho připravil o život
Policisté služby kriminální policie a vyšetřování ukončili šetření případu úmrtí mladého muže. Ten byl začátkem dubna nalezen mrtvý v objektu zchátralých garáží poblíž bývalé obce Kopisty. Muž tam ležel pod propadlou střechou garáže. Šetřením policie na místě bylo zjištěno, že nalezenou osobu rodina pohřešovala několik dnů. Provedenou soudní pitvou, kterou policie nařídila k objasnění příčiny smrti, bylo zjištěno, že muž byl zavalen tři dny, než byl nalezen náhodným občanem, a že zemřel na následky udušení při zasypání. Dalším šetřením policistů vyšlo najevo, že poškozený na místě hledal barevné kovy a v garáži dobýval podstropní profily. Na místě byl totiž spatřen jiným sběračem kovů, který ho od této činnosti odrazoval. 

Kolo se vrátilo zpět majiteli
Podezření z provinění krádeže vloupáním si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl jeden mladík z Litvínovska. Ten se v jedné obci v místě svého bydliště vloupal za použití násilí do objektu. V kanceláři našel kolo, které si s sebou odnesl. Policie lapku vypátrala náhodou, když v obci kontrolovali jiného chlapce, který jel na odcizeném kole. Jízdní kolo v hodnotě 4 500 korun bylo zajištěno a vráceno zpět původnímu majiteli.

Lepí si nehty
Škodu za několik tisíc korun způsobil zatím neznámý poberta. Ten se minulý týden o víkendu vloupal do jednoho nehtového studia v Litvínově. Zloděj si z objektu odnesl různé kosmetické přípravky. Poškozením dveří a krádeží krášlících produktů zanechal majiteli provozovny hmotnou škodu ve výši sedmnácti tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřuje litvínovská policie.

Ze stanu odcizil fotoaparát
O svůj fotoaparát značky Sony přišla o víkendu mladá dívka. Ta stanovala u hráze u obce Janov. Když se probudila, tak prohlídkou svého batohu zjistila, že jí v něm chybí fotoaparát. Poškozená vyčíslila škodu na 16 tisíc korun. Přečin krádeže šetří hamerští policisté, kteří po pachateli krádeži začali pátrat.

Čtyř řidiči pili, řidička má zákaz řízení
Pět řidičů nemělo o víkendu radost z policejní kontroly. Motorista z Mostu řídil v Mostě osobní automobil značky Škoda, když ho stavěla policejní hlídka v ulici Okružní. Byl vyzván k dechové zkoušce. Ta ukázala pozitivní hodnotu vyšší jak jedno promile alkoholu v dechu.  Policie řidiči další jízdu zakázala a zadržela mu řidičský průkaz. Muž se po výzvě podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Případ je nyní v šetření obvodního oddělení v Mostě pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Třiadvacetiletý muž z Mostu byl kontrolován policií v ulici Pionýrů v Mostě v neděli kolem 05. hodiny. Muži zákona u něj provedli dechovou zkoušku a naměřili mu přes dvě promile alkoholu v dechu. Řidič přišel o řidičský průkaz a skončil na policii. Tam mu policisté sdělili ve zkráceném přípravné řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
I litvínovští policisté přistihli jednoho řidiče, který se před jízdou zřejmě napil. Měl v dechu přes jedno promile a odmítl se podrobit lékařskému vyšetření a odběrům. Případ je v šetření obvodního oddělení Policie ČR v Litvínově.
Mezi Litvínovem a Meziboří jela řidička osobního vozidla Lancia a byla stavěna policejní hlídkou. Motoristka nevlastní řidičské oprávnění a měla pozitivní dechovou zkoušku. Policisté ženě další jízdu zakázali a odvezli ji do zdravotního zařízení k vyšetření a odběrům.
V sobotu dopoledne kontrolovali policisté hlídkové služby litvínovské policie u Růžodolské laguny řidičku osobního vozidla tovární značky Toyota. Ta za volantem však neměla být. Okresní soud ji totiž letos uložil zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2011. Policisté řidičce sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Cyklista i motorkář zraněni
Mostecká dopravní policie šetří dvě nehody, kdy došlo ke zranění cyklisty a motocyklisty. V neděli kolem 13.40 hodiny jel řidič osobního vozidla značky Opel od Mostu na Litvínov. V obci Záluží při projíždění kruhového objezdu narazil do cyklistky, která jela před ním. Ta při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla na místě vyšetřena přivolanou lékařskou službou. Alkohol u účastníků dopravní nehody nebyl zjištěn. Hmotná škoda nevznikla. Míra zavinění je nyní předmětem šetření dopravních policistů.
V pátek krátce po 17. hodině jela řidička osobního vozu Opel od sportovního areálu u Koldumu směrem k ulici PKH. Při odbočování na hlavní komunikaci nedala přednost v jízdě motocyklu značky Harley, jehož řidič jel po hlavní silnici od Litvínova na Lom. Při nehodě řidič motocyklu utrpěl lehké zranění. Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Hmotná škoda byla odhadnuta na částku 130 000 korun.

V Mostě 7. června 2010

vytisknout  e-mailem