Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Toxi tým boduje

V rámci akce "GAMMA" dopaden výrobce pervitinu 

 
Specialisté toxi týmu Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování ve Svitavách se po dobu několika měsíců zabývali aktivitami muže, podezřelého z drogové trestné činnosti, který působil převážně na Moravskotřebovsku. Akce s pracovním názvem „Gamma“ vyvrcholila o tomto víkendu, kdy policisté zadrželi 29letého muže.
 
Muž byl obviněn z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, protože po dobu několika měsíců v desítkách případů vyrobil a následně distribuoval drogu metamfetamin – pervitin, jejímž byl i sám uživatelem. Specialisté, zabývající se drogovou trestnou činností, muže zadrželi v místě jeho bydliště, a posléze v jeho osobním vozidle zajistili tzv. „mobilní varnu“, tedy veškeré předměty a chemikálie k výrobě drogy potřebné. Pod tíhou důkazů se muž ke své trestné doznal.  Vzhledem k jeho bohaté drogové trestní minulosti,  podal komisař podnět na jeho vzetí do vazby. Soudce návrh akceptoval a dne 16.3.2009 byl obviněný eskortován do vazební věznice v Olomouci.

Policisté již v současné době vědí, že muž se na trestné činnosti nepodílel sám, a proto probíhá intenzivní šetření za účelem zajištění důkazů proti dalším podezřelým a je otázkou několika dnů, kdy v této kauze budou následovat obvinění dalších osob. Specialisté Toxi týmu Územního odboru Svitavy vzkazují, že se drogovou trestnou činností i nadále budou velmi intenzivně zabývat.
nprap. Anna Štegnerová
18. 3. 2009

Odkazy do noveho okna

Gamma - zajištěné věci

Gamma - zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem