Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úspěch na drogové scéně

Přerovští kriminalisté zadrželi trojici výrobců a distributorů drog, jeden je stíhán vazebně 

V letošním roce bylo na Přerovsku objasněno 37 případů  výroby a distribuce drog. 

Další úder zasadili přerovští kriminalisté výrobcům a distributorům drog na Přerovsku. Povedený trojlístek mužů, kteří se vzájemně znají, byl po dlouhodobém rozpracování případu zadržen na konci minulého týdne v Přerově krátce po vyrobení omamné látky.
1. První z nich 33letý muž minimálně od října letošního roku do doby zadržení vyráběl na příslušném zařízení (varně) pervitin, který užíval pro svoji potřebu. Dále od ledna 2008 pervitin distribuoval na Přerovsku dalším osobám, a to buď za dodání léků potřebných pro výrobu drogy nebo za finanční částku 300 Kč za jeden odběr. Omamnou látku vyráběl na ubytovně na Přerovsku, kde pobýval. Nejedná se o žádného nováčka, neboť v minulosti již byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen. Kriminalistům vydal kompletní varnu pro výrobu pervitinu. Poté, kdy byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, byl ze zadržení propuštěn.
 
2.Druhým zadrženým výrobcem, distributorem a uživatelem v jedné osobě je 35letý muž. Ten minimálně od listopadu loňského roku do doby, kdy skončil v rukou policie, vařil pervitin jak pro sebe, tak pro další uživatele. Došlo nejméně ke 40 odběrům na Přerovsku, a to i mezi uživatele z jiných okresů např. z Kroměřížska. Drogu buď předával zdarma např. k vyzkoušení nebo jako protislužbu v tom smyslu, že mu odběratel umožní uvařit další dávku u něj v bytě. Perivitn rovněž prodával za částky v rozmezí od 200 do 500 Kč nebo výměnou za léky. U tohoto zadrženého bylo zajištěno doposud přesně nezjištěné množství matamfetaminu. Vzhledem k tomu, že se jedná o osobu, která byla v minulosti rovněž trestána v souvislosti s drogovou problematikou, byl po sdělení obvinění podán ze strany policie návrh na jeho vzetí do vazby, kde v současné době přebývá. 
 
3.Třetím obviněným ze stejného trestného činu je 35letý muž, který od začátku dubna letošního roku doposud ve svém bytě v Přerově nejméně v desítce případů vyrobil metamfetamin, který užil pro svoji potřebu. Stejně starému obviněnému (viz.2) několikrát umožnil, aby drogu vařil v jeho bytě na společné varně, kterou oba používali. Tu pak kriminalistům i dobrovolně vydali. Jmenovaný nebyl doposud v souvislosti s výrobou a distribucí drog trestán a po sdělení obvinění byl propušten na svobodu. Všichni tři jsou v současné době v evidenci úřadu práce. Vydělané peníze použili jako zdroj obživy. Hrozí jim odnětí svobody v rozměźí od jednoho do pěti let.          
 
Zmizely díly z kombajnu    
 
V době od 8.11. do 25.11.2009 neznámý pachatel v areálu firmy v Horním Újezdě odcizil ze zaparkované sklízecí mlátičky úhlovou převodovku pohonu dopravníku zrna, hydromotor ovládání mlátícího ústrojí a klínový řemen. Poškozené firmě byla způsobena celková škoda 50 000 Kč.
 
Zneužil tankovací kartu zaměstnavatele
 
Podezřelý (1961) od začátku září 2009 do současnosti na čerpací stanici v Teplicích n/B. neoprávněně 11x použil tankovací kartu. Karta patří jeho zaměstnavateli firmě z Jičína. Odčerpal motorovou naftu v celkové hodnotě 253 046 Kč. Je podezřelý z trestného činu zpronevěra a hrozí mu odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.  
 

vytisknout  e-mailem