Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Úspěch na mistrovství Evropy

KARLOVARSKÝ KRAJ – Skončili na druhém a osmém místě. 

Dva z policistů Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje se účastnili za Českou republiku mistrovství Evropy světové federace (WUKF) World Union Of Karate-Do Federation, které se konalo ve dnech 11 až 15. června 2014.
 
Toto mistrovství bylo největší v historii této federace, jelikož bylo určené pro všechny věkové kategorie, od dětských kategorií až po veteránské. Město, které hostilo tyto sportovce, bylo Verona v Itálii. Turnaje se zúčastnilo 43 federací z 27 zemí Evropy v celkovém počtu 1572 registrovaných závodníků.
 
Naši policisté závodili v kategorii KATA GOJU - WHITE TO BLACK BELT. Do této kategorie nastoupil vedoucí odboru služební přípravy Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje mjr. Bc. Daniel Krhut společně s pprap. Vladimírem Vrabcem z OOP Sokolov – město. Společně s nimi se turnaje zúčastnili trenér a kouč reprezentace pan Jiří Jirásek, závodníci Daniel Pekuniak, Tereza Jůnová, Richard Schmid a Natálie Žippaiová. Všichni z SKP UNITOP SOKOLOV.
 
Ve čtvrtý den turnaje nastoupili naši policisté do boje v eliminačních a vyřazovacích bojích. Vedoucí odboru služební přípravy nastoupil do bojů o medaili z nevýhodné první pozice, proto musel zacvičit bezchybně velice těžkou kata „KURURUNFA“. Naštěstí se mu to povedlo a mohl přemýšlet o nedělním finále. Za své vystoupení obdržel jako druhý nejlepší známky a postupoval z druhého místo se ztrátou jedné desetiny na loňského přemožitele z mistrovství světa z Rumunska.
 
pprap. Vladimíru Vrabcovi se bohužel tak dobře nedařilo, i když zacvičil svoji sestavu velice dobře tak do nedělní finálové šestky se neprobojoval a skončil i tak na krásném 8. místě.
 
V posledním dni šampionátu, který je určen jen pro finálové souboje, nastupoval mjr. Bc. Daniel Krhut po rozlosování opět z nevýhodného prvního místa. Ve vypjatém finále zacvičil nejtěžší a zároveň i nejdelší kata s názvem „SUPARINPEI“. Bohužel ani tento jeho výkon od rozhodčích nedostal takové bodové ohodnocení, aby se mu podařilo porazit rivala z Rumunska a skončil těsně za ním na druhém místě. Na třetím místě pak skončil domácí závodník z Itálie.
 
Po ukončení všech finálových bojů přišlo na řadu slavnostní vyhlášení a ukončení šampionátu, na kterém díky velice dobrým výsledkům celé české reprezentace získala Česká republika v celkovém součtu krásné 9. místo z 27 států Evropy.
 
Reprezentování České republiky ale také Karlovarského kraje a města Sokolov by se nemohlo uskutečnit díky podpoře sponzorů, poskytnutých prostor pro pravidelné tréninky ředitelem Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, podpory Krajského úřadu Karlovarského kraje a města Sokolov.
 
por. Ing. Pavel Valenta
04.07.2014
Odkazy do noveho okna

Dan Krhut s medailí

Dan Krhut s medailí 

Detailní náhled

Kata_Kururunfa

Kata_Kururunfa 

Detailní náhled

Kata_Suparinpei

Kata_Suparinpei 

Detailní náhled

Kata_Suparinpei

Kata_Suparinpei 

Detailní náhled

Policisté Karlovarského kraje

Policisté Karlovarského kraje 

Detailní náhled

Stupně vítězů

Stupně vítězů 

Detailní náhled

Team SKP UNITOP SOKOLOV

Team SKP UNITOP SOKOLOV 

Detailní náhled

Vrabec Kururunfa

Vrabec Kururunfa 

Detailní náhled

Vrabec Kururunfa

Vrabec Kururunfa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem