Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Uspěchaní řidiči nedávají pozor

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Pravidla silničního provozu platí i pro ty, kteří spěchají do práce!  

Spěch a nepozornost řidičů se projevují na počtu vzniklých dopravních nehod. Za uplynulý týden vyjížděli policisté ke dvaceti nehodám. U některých došlo naštěstí jen k lehkému zranění.

Ve středu odpoledne 13. května se stala dopravní nehoda na křižovatce v Hluku. Osmiletá holčička přecházela na náměstí Komenského přes přechod pro chodce a to od ulice Hřbitovní. V tu chvíli jela směrem na Dolní Němčí řidička hyundaie, která si holčičky na přechodu nevšimla a srazila ji. Ta naštěstí utrpěla jen lehké zranění, se kterým byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na třicet tisíc korun. Tato nehoda je nadále v šetření.

V ten samý den omezila provoz na silnici při výjezdu z Bílovic nehoda čtyř aut. Sedmašedesátiletý řidič fordu se plně nevěnoval řízení a nevšiml si, že před ním zpomaluje superb z důvodu tvořící se kolony. Po nárazu se superb posunul dopředu a narazil do peugeotu, který narazil ještě do dalšího nezjištěného auta, jehož řidič z místa odjel. Spolujedoucí z fordu utrpěla lehké zranění. Škoda na vozidlech je odhadnuta na sto deset tisíc korun.

Nepozornost řidičky sharanu zapříčinila nehodu na parkovišti v Uherském Brodě. Žena v pondělí dopoledne zaparkovala vedle základní školy. Poté, co vystoupila a poodešla, se auto samovolně rozjelo a narazilo do před ním zaparkovaného fordu. Žena totiž zapomněla auto zabrzdit. Navíc přítomní policisté zjistili, že je u sharanu propadlá technická kontrola a chybí přítomnost platné zelené karty. Podle zákona ji má mít uživatel vždy při sobě!

V uplynulém týdnu boural i čtyřicetiletý cyklista. V sobotu 9. května ve tři hodiny ráno projížděl Záhorovicemi. Zřejmě nepoužití světla v ranních hodinách zapříčinilo to, že se muž na kole vyboural. I on skončil v Uherskohradišťské nemocnici. Vzhledem k jeho zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku. Proto byl nařízen odběr krve.

Pozitivní dechová zkouška vyšla u šestačtyřicetiletého cyklisty. Ten se ve středu snažil přepravit ze Zlechova do Nedakonic. Dokonce z kola několikrát upadl. Muž se ale nevzdával a v opilecké jízdě pokračoval do té doby, než ho zastavili dopravní policisté. Cyklista měl v dechu neuvěřitelných 3,94 promile alkoholu. Svým kličkováním ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Nyní mu hrozí pokuta až do výše padesáti tisíc korun!

Hrubého přestupku se dopustil sedmapadesátiletý řidič peugeotu. Ten v sobotu odpoledne při jízdě od Uherského Brodu na Uherské Hradiště předjížděl v místech, kde je to zakázáno plnou středovou čarou. Navíc v protisměru ohrozil projíždějícího řidiče citroenu a dopravní hlídku v passatu. Policisté se za řidičem rozjeli a pomocí výstražného zařízení ho zastavili. Řidič se vymlouval, že spěchá do práce a taky , že cesta je dost široká na to, aby mohl předjíždět. Jenže pravidla silničního provozu platí i pro ty, kteří spěchají do práce! Ze své uspěchané jízdy se bude řidič zpovídat na odboru dopravy.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 8. 5. – 14. 5. 2015


 

Počet zjištěných přestupků

8. 5. – 14. 5. 2015

1. 5. – 7. 5. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

11

3

Řidič pod vlivem drog

0

3

Překročení maximální rychlosti

34

43

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

2

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

4

Telefonování za jízdy

4

5

Špatný technický stav vozidla

26

43

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1

Neoprávněné zastavení a stání

1

2

Chodci

2

4

Cyklisté

6

9

15. května 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem